Aktuelno

Vučević sa Fernandezom o ekonomskim odnosima i saradnji u oblasti energetike sa SAD

Komentari

Autor: Tanjug

10/10/2024

-

17:09

Vučević sa Fernandezom o ekonomskim odnosima i saradnji u oblasti energetike sa SAD
Vučević sa Fernandezom o ekonomskim odnosima i saradnji u oblasti energetike sa SAD - Copyright Instagram/milosvucevic

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa podsekretarom za ekonomski rast, energetiku i životnu sredinu SAD Hozeom Fernandezom o ekonomskim odnosima dve države i saradnji u oblastima energetike i obnovljivih izvora energije.

Instagram/milosvucevic

 

Predsednik Vlade istakao je da su SAD važan strateški i ekonomski partner Srbije, navodeći da su američke kompanije, u proteklom periodu, investirale u različite sektore, uključujući IT, energetiku i proizvodnju, saopštila je Vlada Srbije.

Govoreći o prioritetima Vlade Srbije, Vučević je naglasio da su veća ulaganja i dodatne investicije u kapitalne projekte i održivi energetski razvoj važan strateški cilj i pozvao američke kompanije da u većoj meri investiraju u projekte iz tih oblasti.

Instagram/milosvucevic

 

Vučević je pozvao američke kompanije i institucije da učestvuju na Svetskoj izložbi EKSPO 2027, koja, istakao je, predstavlja značajnu priliku za unapređenje različitih sektora srpske ekonomije.

Zahvalio je na kontinuiranoj podršci SAD Srbiji u procesu evropskih integracija, kao i stabilnosti i prosperitetu regiona Zapadnog Balkana i izrazio uverenje da će i u buduće odnosi dve države biti u stalnom razvoju, kroz intenzivniju ekonomsku saradnju i politički dijalog.

Instagram/milosvucevic

 

Fernandez je ocenio da Srbija vodi odgovornu ekonomsku politiku, dodajući da su ulaganja u energetski sektor, kao i mere i strategije usmerene na sprovođenje Zelene agende, osnova za održivu ekonomsku politiku zemlje u budućnosti. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija