Aktuelno

Kancelarija: Prebijanje Đošića novi talas pritisaka na Srbe na KiM

Komentari

Autor: Tanjug

06/07/2024

-

12:33

Kancelarija: Prebijanje Đošića novi talas pritisaka na Srbe na KiM
Kancelarija: Prebijanje Đošića novi talas pritisaka na Srbe na KiM - Copyright Logo

veličina teksta

Aa Aa

Sinoćno prebijanje Mladena Đošića iz Donje Brnjice novi je talas zastrašivanja i pritisaka na srpski narod na KiM i posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija, čija svaka izjava generiše nove etnički motivisane incidente, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako je navedeno, lokalni Albanac u tom multietničkom mestu nadomak Prištine je bez povoda fizički napao Đošića i polomio mu nos, a kada je njegov otac pokušao da zaštiti sina, policija ga je privela, umesto da odmah privede nasilnika.

Iako su nadzorne kamere snimile čitav incident, a napadač na Srbina odmah prepoznat, policija ga je privela tek nakon par sati, ističe Kancelarija u saopštenju. 

Dodaje se da su Srbi u ovom multietničkom selu ogorčeni i zastrašeni zbog ovog najnovijeg incidenta koji je uneo nemir i bojazan i da očekuju da napadač bude adekvatno sankcionisan.

Napadnuti Srbin iz Brnjice: Albanac me je napao bez razloga,i pre 10 dana bio bahat

Napadnuti Mladen Đošić izjavio je danas, nakon što je pušten iz bolnice, da je bez ikakvog razloga napadnut i da je tom prilikom zadobio prelom nosa i ogrebotine po licu i glavi. On je naglasio da se napad dogodio oko 21 sat kada je sa sinom otišao u market da kupi hleb.

"U marketu je bio jedan komšija koji se skoro doselio. Ničim izazvan, samo je prišao, ja sam mu rekao da se pomeri i da ću zvati policiju i da ne nasrće na mene, odjednom me je udario", rekao je Đošić Tanjugu.

Dodao je da se za svega nekoliko minuta od incidenta pojavila kosovska policija koja se grubo ponašala prema njemu i njegovom ocu.

"Mene su hapsili i mog bolesnog oca. Oni su nas hapsili i privodili, mene su kasnije odveli u policijsku stanicu, nakon toga i u bolnicu gde su me samo prišili. Opet su me vratili u policijsku stanicu da dam izjavu , da bi nakon toga otišao u bolnicu u Kosovsku Mitrovicu gde su mi sanirali polomljen nos i ogrebotine", rekao je Mladen Đošić

Kako naglašava, Albanac koji ga je fizicki napao je pre desetak dana dolazio kod njega u plastenik gde se bahato ponašao.

"On je ulazio u plastenik gde je lomio papriku. Otac mu je skrenuo pažnju da nema potrebe da lomi pošto ćemo mi da mu uberemo papriku, što smo i uradili. On je nasrnuo na oca. Posle toga je dolazio njegov ujak da se izvini", rekao je Mladen Đošić

Prema Đošićevim rečima, supruga Albanca koji ga je napao je pripadnik kosovske policije i dodao da veruje da je to glavni razlog ovakvog  ponašanja policije.

"Policija je više nas maltretirala, umesto da nas zaštiti. Ovde nema nikakve zaštite za nas , takvo je vreme došlo. On se bahato ponašao. Nije bio trenutak za ovako nešto pred decom, ja ga nisam provocirao što su i sigurnosne kamere zabeležile", rekao je on.

Podsetimo, do napada je došlo u jednom prodajnom objektu u Donjoj Brnjici kod Prištine sinoć oko 21 časkada je  Albanac fizički nasrnuo na Srbina Mladena Đošića i naneo mu povrede u predelu glave, javio je prethodno dopisnik Tanjuga. Inače, u selu Donja Brnjica učestali su incidenti, pa je tako pre nekoliko godina pucano na srpsku decu koja su se nalazila u školskom dvorištu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija