Aktuelno

Pokrenut postupak protiv tri maloletnika za koje se sumnja da su izazvali požar u Pančevu

Komentari

Autor: Tanjug

19/06/2024

-

16:15

Pokrenut postupak protiv tri maloletnika za koje se sumnja da su izazvali požar u Pančevu
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je danas sudiji za maloletnike Višeg suda u Pančevu zahtev za pokretanje pripremnog postupka potiv trojice maloletnika iz tog grada, zbog sumnje da su kao saučesnici izazvali požar i time naneli imovinsku štetu od oko 38 miliona dinara.

Dvojici maloletnika, koji imaju po 15 godina i jednom, koji ima 16 godina zahtevom se stavlja na teret da su po prethodnom dogovoru 12. maja u garaži u Pančevu izazavali požar, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Pančevu.

Maloletnici se terete da su upaljačem zapalili otpad iz kante na petoj etaži objekta, a šesnaestogodišnjaku se na teret stavlja i da je upaljačem, u prizemlju, zapalio ceradu na parkiranom putničkom vozilu, što je dovelo do proširenja požara na ceo objekat.

Tužilaštvo je predložilo da sudija za maloletnike, u toku pripremnog postupka, sasluša maloletnike i njihove roditelje, da ispita petoro oštećenih, te da pribavi nalaz i mišljenje Centra za socijalni rad "Solidarnost" u Pančevu o ličnosti i ponašanju maloletnika.

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je zajedno sa Odeljenjem za vanredne situacije u Pančevu i Odeljenjem kriminalističke policije Policijske uprave u Pančevu izvršilo uviđaj na mestu događaja.

Tom prilikom naišli su na sumnju i da je D.M. (65) iz Pančeva izvršio prekršaj, jer je u svojoj garaži na trećoj etaži držao zapaljive gasove – pet plinskih i dve acetilenske boce, suprotno uslovima koji su propisani Zakonom o zapaljivim i gorivim tečnostima i zapaljivim gasovima, zbog čega je potrebno da Odeljenje za vanredne situacije u Pančevu nadležnom prekršajnom sudu podnese zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv tog lica, dodaje se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija