Aktuelno

Saslušan muškarac koji je ranio devojčicu iz vazdušne puške: Delimično priznao izvršenje krivičnog dela

Komentari

Autor: Eurnews Srbija

30/05/2024

-

14:09

Saslušan muškarac koji je ranio devojčicu iz vazdušne puške: Delimično priznao izvršenje krivičnog dela
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

S.H. (53), koji je hicima iz vazdužne puške ranio A. Đ (15), saslušan o je danas od strane javnog tužioca Prvom osnovnom javnom tužilaštvu. On je u prisustvu advokata izneo svoju odbranu i delimično priznao izvršenje krivičnog dela.

"Postupajući javni tužilac podneo je predlog sudiji za prethodni postupak da se prema okrivljenom S.H. (53) odredi pritvor sve u smislu člana 211. stav 1 tačka 1 i tačka 2 Zakonika o krivičnom postupku, s obzirom na to da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela i osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati dokazni postupak uticajem na svedoke", saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Inače, S. H. je 29. maja, dok se nalazio u svom stanu ispalio jedan projektil iz vazdušne puške "FX" model "Maverick VP" kalibra 5,5 mm u pravcu parka Kalemegdan i tom prilikom pogodio  A.Đ. (15), nanevši joj tom prilikom ustrelnu ranu u predelu desne potkolenice.

Njemu je po nalogu dežurkog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Izazivanje opšte opasnosti iz člana 278. stav 1 Krivičnog zakonika.

"U daljem toku predistražnog postupka biće prikupljeni svi raspoloživi dokazi, donete naredbe za sva potrebna veštačenja, ispitana mal. oštećena i eventualni svedoci očevici, te će biti pribavljena medicinska dokumenatcija o povredama koje je oštećena zadobila kritičnom prilikom, kao i naloženo veštačenje istih u smislu utvrđivanja vrste i težine povreda i mehanizma nastanka istih, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", navode u POJT.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija