Sezona

Pet rajskih plaža koje morate videti ako letujete na Halkidikiju: Gde se nalaze i kako doći do njih

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/08/2024

-

07:33

Pet rajskih plaža koje morate videti ako letujete na Halkidikiju: Gde se nalaze i kako doći do njih
Pet rajskih plaža koje morate videti ako letujete na Halkidikiju: Gde se nalaze i kako doći do njih - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Halkidiki je jedna od najlepših turističkih destinacija u Grčkoj, poznata po svojim prelepim plažama, kristalno čistom moru i slikovitom pejzažu. Ipak, one najegzotičije plaže koje opravdavaju čuvenu grčku izreku da "ne postoji ništa kao Halkidiki", ali i nadimak "grčki Maldivi", nalaze se upravo na poluostrvu Sitonija.

Sitonija nudi širok spektar prelepih plaža koje zadovoljavaju različite ukuse i potrebe. Bez obzira na to da li ste u potrazi za malim skrivenim uvalama, popularnim mestima sa sadržajima ili opuštajućim plažama idealnim za porodice, Sitonija će vas očarati svojom prirodnom lepotom. Stoga ne čudi što se pet najlepših plaža Halkidikija nalaze baš na ovom "drugom prstu".

Zgrabite peškir, kremu za sunčanje i uživajte u nezaboravnom odmoru na nekoj od ovih prelepih lokacija!

Plaža Kavurotripes

profimedia

 

Kavourotripes je poznata po svojim egzotičnim uvalama, belom pesku i tirkiznoj vodi. Ovo mesto je idealno za ljubitelje prirode, sa stenovitim formacijama i borovom šumom koja okružuje plažu.

Unsplash

 

Plaža se nalazi na poluostrvu Sitonija, a do nje se može stići automobilom iz mesta Nikiti, prateći priobalni put. Postoje znakovi koji će vas voditi do plaže.

Plaža Sarti

profimedia

 

Sarti je popularno odredište za porodice, a karakteriše ga dugačka plaža sa finim peskom i plićakom koji je idealan za decu. Pored plaže nalaze se kafići i restorani, što je čini savršenim mestom za opuštanje i uživanje u lokalnoj kuhinji.

Sarti se takođe nalazi na obali Sitonije. Do ovog mesta i njegove fantastične plaže možete doći automobilom iz mesta Nikiti za oko 30 minuta. Postoji i autobuska linija koja povezuje Sarti sa drugim naseljima Halkidikija.

Plaža Karidi

Unsplash

 

Karidi je plaža sa prelepim stenovitim uvalama i plitkim, smaragdnim morem. Idealna je za uživanje u miru i tišini, daleko od gužvi.

Pixabay

 

Plaža se nalazi blizu mesta Vurvuru, tako da možete doći do nje autom. U okolini postoje oznake koje će vas usmeriti ka plaži.

Plaža Agios Joanis

Prinstscreen YouTube/Razor

 

Ova plaža je poznata po svojoj divnoj panorami i blistavoj vodi. Popularna je među mladima zbog brojnih barova i beach klubova koji nude zabavu uz more.

Prinstscreen YouTube/Razor

 

Agios Joanis se nalazi blizu mesta Nikiti, a možete doći automobilom ili biciklom. Postoji i mogućnost organizovanih izleta iz obližnjih mesta.

Plaža Vurvuru

Unsplash

 

Vurvuru je naselje uz plažu koja je poznata po svojim plitkim vodama idealnim za porodice, kao i prelepim egzotičnim pejzažima. Savršena je za vožnju kajakom i istraživanje okolnih uvala.

Do nje možete stići autom iz Nikitija za oko 20 minuta. Postoji i lokalni prevoz.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja