Sezona

Pet najlepših plaža sa ove strane Jadrana: Dragulji Mediterana kojima se Crna Gora i Hrvatska ponose

Komentari

Autor: Euronews Srbija/T.T.

17/08/2024

-

17:00

Pet najlepših plaža sa ove strane Jadrana: Dragulji Mediterana kojima se Crna Gora i Hrvatska ponose
Pet najlepših plaža sa ove strane Jadrana: Dragulji Mediterana kojima se Crna Gora i Hrvatska ponose - Copyright Unsplash, Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Jadransko more, sa svojim kristalno čistim vodama i dugom obalom dom je nekih od najlepših plaža u Evropi. Jadran nudi raznolike pejzaže, šarmantne gradove i opuštajuća iskustva na moru.

Prošaran je spektakularnim plažama koje prikazuju prirodne lepote regiona, a bilo da tražite avanturu, opuštanje ili kulturno obogaćivanje, pojedine plaže su tu da vam pruže nezaboravna iskustva. Od istorijske privlačnosti Svetog Stefana, do egzotične Punta Rate, obala Jadrana je pravi raj za ljubitelje mora.

Ukoliko još nemate ideju za letovanje predlažemo posetu nekim od ovih očaravajućih lokacija.

Sveti Stefan, Crna Gora

Unsplash

 

Smeštena u blizini istorijskog ostrva Sveti Stefan, ova živopisna plaža možda je i najpoznatiji lokalitet Crne Gore. Plažu karakterišu šljunkovita obala i mirno more, što je čini savršenom za sunčanje i kupanje. Posetioci mogu uživati u prepelpom pogledu na ostrvo koje su tokom decenija posetile i neke najveće svetske zvezde.

Obiluje luksuznim odmaralištima u blizini i restoranima koji nude savršeni spoj prirodnih lepota i vrhunskih gastronomskih sadržaja.

Plaža Zlatni Rat, Hrvatska

Unsplash

 

Smeštena na ostrvu Brač, Zlatni rat ili Zlatni rt poznata je po svom jedinstvenom obliku koji se menja sa plimama i vetrovima. Ova zadivljujuća plaža sadrži mešavinu šljunka i peska, okružena bujnom borovom šumom. Ujedno je i popularno mesto za jedrenje na dasci i druge sportove na vodi zbog čega privlači ujedno i one koji traže avanturu, ali i one koji traže samo sunčanje i kupanje.

Obližnji grad Bol prepun je šarmantnih kafića i nudi sjajan noćni život, što ga čini odličnim mestom za opuštanje nakon dana na plaži.

Kamenovo, Crna Gora

Unsplash

 

Plaža Kamenovo se nalazi u blizini Petrovca, odnosno između Bečića i Petrovca, i poznata je po svom mirnom okruženju i lepim pejzažima. Ova plaža je pretežno šljunkovita, a okružena je stenama i mediteranskim rastinjem, što joj daje posebno šarmantnu atmosferu.

Kamenovo je idealna plaža za one koji traže mir i opuštanje daleko od gužve. Plaža je pogodna za porodice i parove, a uz nju se nalaze restorani i kafići u kojima možete uživati u raznim specijalitetima sa pogledom na more.

Takođe, Kamenovo je poznata plaža po svojim čistim vodama, što je čini savršenom za ljubitelje plivanja.

Plaža Punta Rata, Hrvatska

profimedia

 

Smeštena u Breli na Makarskoj rivijeri, plaža Punta Rata je poznata po svom očaravajućem pejzažu čiju pozadinu čine borovi i stenovite planine. Šljunkovita plaža je nagrađena Plavom zastavom zbog čistoće i kvaliteta i sjajna je porodična destinacija.

Posetioci mogu uživati u kupanju u mirnim, azurnim vodama ili se jednostavno opuštati znajući da se nalaze na jednoj od najlepših plaža Mediterana.

profimedia

 

Čuveni kamen Brela, malo ostrvce na samo par metara od obale, popularno je za fotografisanje koje doprinosi šarmu ovog lokaliteta.

Dobrota, Crna Gora

profimedia

 

Iako je Kotorski zaliv poznat po svojim dramatičnim pejzažima nalik fjordovima i istorijskim gradovima, može se pohvaliti i sa nekoliko prelepih plaža, ali i jednom potpuno drugačijom atmosferom kada su kupanje i sunčanje u pitanju.

Jedna od najmirnijih plaža je svakako ona u Dobroti. Sa zadivljujućim pogledom na okolne planine, pruža jedinstven spoj tradicionalne plaže, ali i karakterističnih betonskih ponti sa kojih odmah možete uroniti u kristalno čisto more.

Posetioci mogu da istraže obližnja šarmana mesta koja su udaljena na maksimum pola sata vožnje, uživaju u lokalnim morskim plodovima ili uplate krstarenje do živopisnih ostrva u zalivu.

Komentari (0)

Putovanja