Novosti

Severna Koreja želi da privuče ruske turiste: Da li će ih osvojiti ovim neobičnim oglasom?

Komentari

Autor: Euronews

20/10/2024

-

18:09

Severna Koreja želi da privuče ruske turiste: Da li će ih osvojiti ovim neobičnim oglasom?
Severna Koreja želi da privuče ruske turiste: Da li će ih osvojiti ovim neobičnim oglasom? - Copyright AP Photo/Dita Alangkara

veličina teksta

Aa Aa

Neobičan oglas, koji je objavila državna kompanija Korea International Travel Company, najnoviji je pokušaj da ta zemlja privuče veći broj turista.

Niskobudžetni reklamni film koji prikazuje prazne plaže i pomalo oblačno nebo definitivno je privukao pažnju interneta. Oglas prikazuje mlade, privlačne ljude, koji podsećaju na Ruse, kako se brčkaju na plaži. Gledajući spot postaje očigledno da Severna Koreja želi da privuče najpre turiste iz Rusije, ali pitanje je da li će u tome i uspeti.

Izolovana azijska nacija, definitivno nije mnogima na vrhu liste željenih destinacija, ali se ove godine otvorila za Ruse.

U februaru je oko 100 turista iz Rusije ušlo u Severnu Koreju na četvorodnevnu skijašku ekskurziju na skijalištu Masikriong. Bilo je to prvi put od pandemije da su se granice te zemlje otvorile.

I sam ruski predsednik Vladimir Putin, bliski saveznik severnokorejskog lidera Kim Džong Una, posetio je državu, kada je potpisan sporazum o međusobnoj pomoći, u slučaju napada.

To je bio znak da Rusija i Severna Koreja nastavljaju da jačaju svoj savez, koji je postao jači proteklih godina. 

Šta iz oglasa možemo da zaključimo o turizmu Severne Koreje?

Oglas je pustila državna kompanija "Korea International Travel Company" i, iznenađujuće, pojavio se na društvenim mrežama Reddit.

Video snimak je, navodno, napravljen  na plaži Majeon u provinciji Južni Hamgjong na istoku zemlje, video prikazuje mlade Ruse kako igraju odbojku i uživaju na moru. Drugi se voze džet skijem kroz talase i, iz nekog razloga, jedna žena se prepusti boksu sa senkama. 

Kvalitet zvuka je užasan, pri čemu je većina tona prigušena statičnom bukom, zvukom talasa i galebova

U jednom trenutku, momak i devojka se obraćaju pravo kameri, ali zbog nedostatka mikrofona, bubica ili titla, teško je razabrati šta zapravo govore.

Novinar Euronews-a koji govori ruski uspeo je da uoči "Veoma lepo more, puno…" i "Veoma čista plaža, prelepo more" – ali ne mnogo više.

To nije ni najčudnija stvar u reklami. U klipu se pojavljuju žene u bikiniju – uprkos činjenici da se već dugo govori o tome da je ova totalitarna zemlja zabranila nošenje oskudnih kupaćih kostima.

Stručnjaci su, međutim, sugerisali da bi Severna Koreja mogla da progleda kroz prste strancima.

Sada ostaje samo da vidimo da le će ova neobična reklama na kraju uroditi plodom, i uspeti da namami  turiste iz Rusije,

Severna Koreja je beleži pad BDP-a iz godine u godinu te bi joj neki vid turističke industrije mogao pomoći.

Komentari (0)

Putovanja