Novosti

Svinje nesmetano šetaju popularnim hrvatskim letovalištem: Ne idu na plažu, ali zato kopaju po kontejnerima

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2024

-

16:43

Svinje nesmetano šetaju popularnim hrvatskim letovalištem: Ne idu na plažu, ali zato kopaju po kontejnerima
Svinje nesmetano šetaju popularnim hrvatskim letovalištem: Ne idu na plažu, ali zato kopaju po kontejnerima - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Meštani, a ponajviše turisti koji letuju u Červar Poratu kraj Poreča, šokirani su domaćim svinjama koje usred sezone nesmetano šetaju i kopaju po komunalnom otpadu u tom mestu, prenose hrvatski mediji.

Meštanka koja je želela da ostane anonimna ispričala je da je sama snimila svinje usred mesta i to oko sedam ujutro, dok se vozila na posao u centru mesta.

Ona je, kako prenosi hrvatski portal 24sata, rekla da je vozeći se prema poslu, u daljini opazila neverovatan prizor - svinje koje se "goste" smećem pored kanti. 

 

 

"Videla sam ih u nekoliko navrata pored kontejnera u naselju. Kad sam videla da su domaće svinje, izbezumila sam se. Stala sam s vozilom i počela da snimam. Stigla sam na posao i zvala porečke veterinare, ali sam upućena na komunalnu inspekciju Grada Poreča", rekla je sagovornica portala.

Dodala je da je zvala "komunalce", koji su joj rekli da su upoznati sa situacijom i da će sve proslediti nadležnom inspektoratu.

Potvrdila je i da je u više navrata videla čopor divljih svinja koji su na nekim lokacijama po Istri postali uobičajena pojava. Ali u večernjim ili noćnim satima, kad dobar deo ljudi mahom spava. Snimke i slike je, kaže, poslala i u kancelariju gradonačelnika.

"Dobila sam odgovor da su upoznati sa situacijom i da pokušavaju to reše", rekla je.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja