Novosti

Talas nasilja na letovima kompanije Ryanair: Direktor traži da se ograniči konzumacija alkohola na aerodromima

Komentari

Autor: Tanjug

28/08/2024

-

12:21

Talas nasilja na letovima kompanije Ryanair: Direktor traži da se ograniči konzumacija alkohola na aerodromima
Talas nasilja na letovima kompanije Ryanair: Direktor traži da se ograniči konzumacija alkohola na aerodromima - Copyright AP/Armando Franca

veličina teksta

Aa Aa

Izvršni direktor kompanije "Ryanair" Majkl O'Liri uputio je zahtev da se putnicima ograniči konzumacija na najviše dva alkoholna pića na aerodromima.

On je to uradio nakon talasa nasilja na letovima avio-kompanije Rajaner i napada koji se svake nedelje događaju tokom letova, prenosi "Times".

O'Liri je istakao da su napadi na kabinsko osoblje najveća briga, podsetio je da su sukobi među putnicima postali uobičajeni, a krivicu za agresivno ponašanje prebacio je na turiste koji mešaju alkohol sa narkoticima.

"Nije lako za avio-kompanije da identifikuju osobe koje su pijane na ulazu u avion, posebno ako se ukrcavaju sa više drugih putnika. Dok mogu da stoje i da se kreću oni će proći, ali kada avion poleti, vidimo loše ponašanje. Ne želimo da uskratimo ljudima piće, ali ne možemo da dozvolimo da pod dejstvom alkohola i drugih supstanci budu u avionu na visini od 33.000 stopa", rekao je O'Liri.

Prvi čovek ove niskobudžetne avio-kompanije veruje da bi putnici trebalo da budu ograničeni na dva pića pre ukrcavanja, ali za sprovođenje ove mere bila bi potrebna tehnologija, sa računarima u svakom aerodromskom baru.

"Aerodromi se naravno protive tome i kažu da njihovi barovi ne uslužuju pijane putnike. Međutim, uslužuju rođake pijane osobe", rekao je O'Liri.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja