Novosti

Beograd idealna destinacija za produženi vikend: U prestonici gostuje sve više Turaka

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2024

-

13:10

Beograd idealna destinacija za produženi vikend: U prestonici gostuje sve više Turaka
Beograd idealna destinacija za produženi vikend: U prestonici gostuje sve više Turaka - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Turističke organizacije Beograd Miodrag Popović izjavio je danas da turisti uglavnom u srpskoj prestonici ostaju četiri dana, navodeći da turistička organizacija cilja na takve ture.

Popović je za Tanjug rekao da, da bi se izašlo na tržište mora da se ima zaokružen proizvod, a ne da se nudi potencijal.

"Ne prodajete zimske i letnje godišnje odmore (u Beogradu), jer to nije realno. Dakle, vi pravite proizvod i vi prodajete ta četiri dana. Tu smo negde, s ovim iskustvom koje imamo. Dakle, kad odete u Rim, vi idete na četiri dana", naveo je Popović.

Kako je rekao, pre njegovog dolaska u Turističku organizaciju Beograda cilj su bili turisti koji su Beograd posećivali zbog noćnog života.

Dodao je da tada nije radio Narodni muzej niti Muzej savremene umetnosti.

Zbog toga je Beograd posmatran, navodi Popović, kao grad koji ima da ponudi samo noćni život, jer su ga njegovi građani tako posmatrali i predstavljali.

"Kako ti sebe gledaš, pa naravno da će tako i drugi da te gledaju", naveo je Popović.

Govoreći o sve većem broju Turaka koji dolaze u posetu Beogradu, Popović je rekao da je turistička organizacija uticala na to da se poveća broj letova od Beograda do Ankare i Istanbula, pa je time povećan i broj turista.

On je dodao i da je "razlika" između Srba i Turaka ono što ih dovodi u srpsku prestonicu, a da davno nema razloga da se Turci posmatraju "kako ih predstavljamo u narodnoj pesmi".

"To su Turci koji osećaju s nama povezanost, nemaju ništa protiv nas, a ni mi od 1914. godine nemamo ništa loše sa njima", istakao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja