Novosti

Odloženi letovi između Beograda i Katanije zbog vulkanske aktivnosti Etne

Komentari

Autor: Tanjug

05/07/2024

-

12:23

Odloženi letovi između Beograda i Katanije zbog vulkanske aktivnosti Etne
Tanjug/Air Serbia - Copyright Tanjug/Air Serbia

veličina teksta

Aa Aa

Zbog privremenog zatvaranja aerodroma Katanija na Siciliji usled aktivnosti vulkana Etna i prisustva štetne vulkanske prašine, Er Srbija je prinuđena da odloži današnje letove između Beograda i Katanije.

Let JU438 iz Beograda za Kataniju, koji je planiran danas u 11 časova i 55 minuta odložen je za kasniji termin i prema trenutnim informacijama biće realizovan danas u 20 časova i 25 minuta po lokalnom vremenu, saopštila je Er Srbija.

Posledično, let JU439 iz Katanije za Beograd, koji je trebalo da poleti danas u 14 časova i 30 minuta, biće realizovan danas u 23 časa po lokalnom vremenu.

Privremeno zatvaranje aerodroma na Kataniji utiče na redovnost saobraćaja i gubljenje aerodromskih slotova svih avio-kompanija, navedeno je u saopštenju.

Posledično, tokom predstojećeg vikenda kapacitet aerodroma u Kataniji za poletanja i sletanja može biti smanjen, što može prouzrokovati dalja pomeranja vremena letova.

Er Srbija preduzima sve što je u njenoj moći da bi pružila podršku putnicima na navedenim letovima.

Više informacija putnici mogu dobiti pozivom Kontakt centra Er Srbije na brojeve telefona 0800 111 528 iz Srbije, +381 11 311 21 23 iz inostranstva, na sajtu airserbia.com ili praćenjem stranice Er Srbije na društvenim medijima.

Uprava aerodroma u italijanskom gradu Kataniji saopštila je prethodno da će deo aerodroma danas biti zatvoren zbog velike količine pepela nastale usled aktivnosti vulkana Etna.

Za saobraćaj će biti zatvoreni sektori B2 i B3, navedeno je u saopštenju.

Eruptivna aktivnost Etne završila se jutros, ali je izbačena velika količina pepela.

"Letovi će biti nastavljeni kada vulkanski pepeo bude uklonjen", navela je uprava aerodroma.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja