Život

Gastronomsko svetogrđe: Picerija u Engleskoj naplaćuje picu sa ananasom oko 120 evra, kako je niko ne bi naručivao

Komentari

Autor: Tanjug

14/01/2025

-

13:34

Gastronomsko svetogrđe: Picerija u Engleskoj naplaćuje picu sa ananasom oko 120 evra, kako je niko ne bi naručivao
Gastronomsko svetogrđe: Picerija u Engleskoj naplaćuje picu sa ananasom oko 120 evra, kako je niko ne bi naručivao - Copyright Unsplash/Parker Hilton

veličina teksta

Aa Aa

Picerija "Lupa" u Norviču u Engleskoj naplaćuje havajsku picu sa šunkom i ananasom oko 120 evra (100 funti) sa ciljem da odvrati kupce da naruče tu vrstu pice.

Vlasnici i osoblje picerije "Lupa" protive se pravljenju pice sa ananasom, tako da su u meniju naveli: "Da, možete je dobiti za 100 funti. Naručite i šampanjac! Samo napred, čudovišta!", preneo je Guardian. 

"Apsolutno mrzim ananas na pici", rekao je suvlasnik picerije Frensis Vulf. 

Glavni kuvar Kvin Đanoran rekao je da bi radije stavio jagodu na picu nego ananas.

YouGov je sproveo anketu 2017. godine prema kojoj je 84 odsto Britanaca reklo da voli picu, 82 odsto da voli ananas, a 53 odsto njih navelo je da voli ananas na pici. Oko 41 odsto Britanaca reklo je da ne voli ananas na pici.

Oni koji ne vole ananas na italijanskom specijalitetu, smatraju dodatak ovog voća pravim gastronomskim svetogrđem.

Inače, kreacija havajske pice obično se pripisuje Semu Panopulosu koji je emigrirao iz Grčke u Kanadu 1954. godine kada je imao 20 godina i sa svoja dva brata držao nekoliko restorana u Ontariju.

Panopulos je počeo da dodaje ananas u pice 1960-ih, ubrzo nakon što su se Havaji pridružili SAD 1959. godine.

Rekao je da je picu nazvao "havajskom" po brendu konzerviranog ananasa koji je koristio.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin