Život

Sakupljača pečuraka u Nemačkoj napala divlja svinja

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2024

-

23:14

Sakupljača pečuraka u Nemačkoj napala divlja svinja
Sakupljača pečuraka u Nemačkoj napala divlja svinja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sakupljača pečuraka P.  A. danas je napala divlja svinja u šumi kod Kelhajma u Bavarskoj, a prema sopstvenoj izjavi, 20 minuta se borio protiv životinje. 

"Čuo sam da nešto šušti i video sam divlju svinju kako kruži oko mene desetak metara dalje. Iznenada je napala, skočila na mene i gurnula me na zemlju", rekao je 64-ogodišnjak, koji već 50 godina redovno bere pečurke u šumi.

On je rekao da je povremeno uspevao da zabije džepni nož u telo životinje, sve dok se sečivo nije odlomilo. Dodao je da ga je svinja zatim ugrizla za noge i istovremeno ga zadnjim nogama udarala u rebra, prenosi Bild.

"Borio sam se sa svinjom oko 20 minuta. Bio sam nasmrt uplašen i već sam odustao", objasnio je berač pečuraka. 

Tokom tuče sa životinjom, čovek je zadobio nekoliko modrica, ogrebotina i otvorenu ranu na ruci od ujeda.

"Svinja i ja - oboje smo mnogo krvarili i konačno je odustala od tuče", rekao je P. A, koji je zatim u čarapama otrčao na parking, gde mu je jedan planinar, koga je takođe malo pre toga napala divlja svinja, ukazao pomoć, a zatim su obojica prevezena u bolnicu.

Policija i šumari su kasnije ubili divlju svinju. Pregledom lešine nisu otkrivene bolesti poput besnila koje bi mogle objasniti agresivno ponašanje životinje.

Napadi životinja dogodili su se prošle srede u blizini Regenzburga, navodi nemački list.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin