Život

Na Beogradskom sajmu od srede Međunarodni sajam grafičke industrije Grafima

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2024

-

18:21

Na Beogradskom sajmu od srede Međunarodni sajam grafičke industrije Grafima
Instagram/mali_sinisa - Copyright Instagram/mali_sinisa

veličina teksta

Aa Aa

Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije, Grafima biće otvoren u sredu, 18. septembra i trajaće tri dana, saopšteno je sa Beogradskog sajma.

Pod sloganom "Više boje", ova manifestacija je namenjena promociji tehnoloških dostignuća u grafičkoj industriji, izdavaštvu, štampanim medijima, dizajnu i reklamnoj industriji, u proizvodnji, doradi i preradi papira i brojnim drugim segmentima ovih privrednih grana, predstavlja centralno mesto okupljanja profesionalaca, entuzijasta i kompanija koje se bave grafikom, dizajnom, štampom i srodnim oblastima.

Cilj sajma je da ponudi platformu za predstavljanje najnovijih proizvoda i usluga, umrežavanje među stručnjacima, kao i za razmenu znanja i iskustava.

Paralelno sa Grafimom u hali 4 Beogradskog sajma, biće održan i 30. Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme - Biroexpo i 3. Sajam pakovanja i ambalaže - Pak Am.

Na Beogradskom sajmu na jesen sajmovi energetike, knjiga, medicine, etno hrane

U nešto drugačijem terminu nego ranijih godina, od 1. do 6. oktobra, održaće se jubilarni 60. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, koji predstavlja celokupnu drvnu industriju, od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda, uređenja enterijera, repromaterijala i mašina koje se koriste u proizvodnji nameštaja.

U istom terminu, ali jedan dan kraće, održava se i 60. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju.

Od 14. do 16. oktobra na programu su 19. Međunarodni sajam energetike i 20. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – Ecofair.

Sajam energetike je najveći regionalni skup kompanija, korporacija i institucija u sektorima koji se bave električnom energijom, ugljem, naftom i gasom, te obnovljivim izvorima energije i rudarstvom.

Jedan od najvećih kulturnih događaja posvećenih knjizi u Evropi, 67. Međunarodni beogradski sajam knjiga, održaće se od 19. do 27. oktobra, posvećen je književnom stvaralaštvu, obrazovanju, promociji domaće književnosti, kulturnoj razmeni sa inostranstvom, a zemlja počasni gost ove godine biće Kuba.

Uporedo sa Sajmom knjiga održava se komplementarni 53. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava, koji promoviše učenje kao doživotni proces i ukazuje na značaj školovanja i usavršavanja.

Od 24. do 26. oktobra, održaće se i 47. Međunarodni sajam medicine i stomatologije, kao mesto poslovnih susreta proizvođača, prodavaca i korisnika pre svega dentalne opreme i usluga.
3. Wine Vision by Open Balkan - Vinska vizija otvorenog Balkana biće održana  od 22. do 24. novembra.

Prva manifestacija u decembru biće Sajam voda od 4. do 6. decembra, a od 4. do 7. decembra biće održan Međunarodni sajam Garden Expo Balkan posvećen baštenskoj galanteriji.

18. Sajam etno hrane i pića planiran je za period od 5. do 8. decembra a reč je o već dobro poznatoj smotri prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalan način.

U istom terminu održaće se i 38. Expo-Zim, sajam za ljubitelje zimskih sportova i turizma, koji na jednom mestu mogu da pronađu kompletnu najsavremeniju sportsko-rekreativnu opremu, razmene ili servisiraju polovne rekvizite i obezbede povoljne turističke aranžmane.

55. Međunarodni kongres i izložba o klimatizaciji, grejanju i hlađenju na programu je od 11. do 13. decembra a od 12. do 14. decembra, održava se 17. Festival nauke sa centralnom temom "Evolucija ideja – koncept koji osvetljava neprekidni proces transformacije i razvoja naučnih misli i teorija kroz vreme".

Poslednja ovogodišnja manifestacija u organizaciji Beogradskog sajma biće 62. Novogodišnji vašar.

Komentari (0)

Magazin