Život

Ruskinja saznala da je dve godine u braku sa Egipćaninom kojeg nikad nije videla: Bizaran slučaj dobio sudski epilog

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/07/2024

-

19:31

Ruskinja saznala da je dve godine u braku sa Egipćaninom kojeg nikad nije videla: Bizaran slučaj dobio sudski epilog
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Mlada Ruskinja zaprepastila se kada je krajem juna saznala da je već dve godine u braku sa Egipćaninom kojeg nikada u životu nije srela. 

Kako pišu tamošnji mediji, bizaran slučaj je otkriven kada je 24-godišnja Jekatarina (prezime nije objavljeno) iz Sankt Peterburga pokušala da prijavi rođenje svog deteta. 

Sudeći po dokumentaciji okružnog suda Jekatarina se u januaru 2022. udala za egipatskog državljanina Mustafu Muhameda. Onda je objasnila da je početkom leta 2021. izgubila pasoš i nije stigla da izvadi novi, tvrdivši da nikada da nikada nije srela Mustafu, da nemaju porodicu i da nije imala pojma da je sklopljen brak.

Ispostavilo se da su njih dvoje venčani uz pomoć izgubljenog pasoša, pa je devojka podnela zahtev da se on poništi kao fiktivan. Inače, Mustafa je u februaru 2022. podneo zahtev ruskom Odeljenju za migracije za privremenu dozvolu za boravak, navodeći kako bi želeo da živi sa svojom "suprugom“.

Sud u Sankt Peterburgu je, nakon razmatranja slučaja, proglasio brak Jekatarine i Mustafe nevažećim, navodi se u saopštenju zvaničnog Telegram kanala pres službe sudova u Sankt Peterburgu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin