Tehnologija

Platforma Threads godinu dana nakon pokretanja ima više od 175 miliona korisnika mesečno

Komentari

Autor: Tanjug

04/07/2024

-

15:16

Platforma Threads godinu dana nakon pokretanja ima više od 175 miliona korisnika mesečno
Platforma Threads godinu dana nakon pokretanja ima više od 175 miliona korisnika mesečno - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Izvršni direktor kompanije Meta Mark Zakerberg objavio je uoči prve godišnjice od pokretanja platforme Threads da ova društvena mreža sada ima više od 175 miliona korisnika koji su aktivni na mesečnom nivou. 

"Kakva godina...", dodao je Zakerberg u objavi na toj platformi.

Threads se prvi put pojavio u Apple-ovoj prodavnici aplikacija 5. jula 2023. godine, a rast broja korisnika je i danas stabilan, iako je usporio u odnosu na sam početak objavjivanja.

Kada je lansirana, mnogi mediji pisali su o ovoj aplikaciji kao "ubici Twitter-a", jer funkcioniše na sličan način.  

Prema tadašnjem pisanju lista "NewYork Times", Mark Zakerberg je dugo bio zainteresovan da eliminiše Twitter iz trke i obezbedi sebi poziciju vlasnika centralnih platformi kada je u pitanju onlajn komunikacija.

Meta nije objavila podatke o broju korisnika na dnevnom nivou, kao što radi sa Facebook-om ili Instragramom, što sugeriše da veliki udeo posetilaca i dalje čine osobe koje nisu redovni korisnici, prenosi portal Verge.

Navodi se da je značajan rast platforme Threads posledica promocije na Instragramu pošto obe aplikacije dele isti sistem naloga.

Za sada Threads i dalje predstavlja finansijski gubitak za kompaniju Meta, a nadležni razmišljaju da u toku 2025. ubace reklame u ovu društvenu mrežu i tako podstaknu monetizaciju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin