Tehnologija

Platforma Spotify testira uvođenje sistema hitnih upozorenja u Švedskoj u slučaju nesreća ili prekida važnih usluga

Komentari

Autor: Tanjug

02/07/2024

-

14:45

Platforma Spotify testira uvođenje sistema hitnih upozorenja u Švedskoj u slučaju nesreća ili prekida važnih usluga
Platforma Spotify testira uvođenje sistema hitnih upozorenja u Švedskoj u slučaju nesreća ili prekida važnih usluga - Copyright Tanjug/AP/Richard Drew

veličina teksta

Aa Aa

Platforma za striming audio sadržaja Spotify testira uvođenje sistema hitnih upozorenja na svom domaćem tržištu u Švedskoj, konkretno na događaje kao što su "nesreće, ozbiljni događaji ili prekidi važnih usluga".

Spotify ovim potezom ulazi na teritoriju kompanije Meta koja već deset godina nudi korisnicima da na platformama kao što je Fejsbuk označe da su bezbedni u slučaju velikih katastrofa, prenosi portal TechCrunch.

Google, takođe, obaveštava korisnike o vanrednim situacijama kao što su zemljotresi ili druge prirodne nepogode.

"U firmi Spotify rutinski sprovodimo brojne testove u nastojanju da poboljšamo naše korisničko iskustvo. Neki od tih testova na kraju utiru put do širem korisničkom iskustvu, dok većina služi samo u procesu učenja", izjavio je predstavnik švedske kompanije za audio striming.

Spotify je ranije objavio na svojoj veb stranici da je njegov prihod u prvom kvartalu 2024. porastao za 20 odsto međugodišnje na 3,6 milijardi evra.

Broj pretplatnika servisa Spotify je porastao za 14 odsto međugodišnje na 239 miliona, a broj korisnika koji su aktivni na mesečnom nivou za 19 odsto međugodišnje na 615 miliona.

Rekli smo da će 2024. biti godina monetizacije i sada ostvarujemo taj plan, prokomentarisao je suosnivač i izvršni direktor kompanije Spotify Daniel Ek.

Rezulatati firme Spotifaj za drugi kvartal 2024. biće objavljeni 23. jula.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin