Poznati

"Srce nam je slomljeno": Oglasila se porodica Lijama Pejna nakon tragične smrti muzičara

Komentari

Autor: BBC

17/10/2024

-

15:10

"Srce nam je slomljeno": Oglasila se porodica Lijama Pejna nakon tragične smrti muzičara
Tanjug/AP/Joel C Ryan - Copyright Tanjug/AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Porodica Lijama Pejna objavila je zvanično saopštenje povodom njegove iznenadne smrti u hotelu u Buenos Airesu.

"Slomljeno nam je srce. Lijam će zauvek živeti u našim srcima i pamtićemo ga kao dobru, zabavnu i hrabru dušu. Podržavamo jedni druge najbolje što možemo kao porodica i molimo za privatnost i prostor u ovo užasno vreme", poručili su pevačevi roditelji i dve sestre, preneo je BBC.

Podsećamo, Lijam Pejn, nekadašnji član planetarno popularne grupe One Direction, preminuo je nakon pada sa trećeg sprata hotela "CasaSur Palermo" u Buenos Airesu.

Iako okolnosti koje su prethodile smrti zvezde još nisu u potpunosti razjašnjene, argentinski "Todo Noticias" piše da je nedugo pre njegovog pada, hotelsko osoblje tražilo hitnu asistenciju policije, jer "imaju gosta koji je preteao sa drogom i alkoholom". 

Tanjug/AP

 

Pablo Policičio, direktor policije Buenos Airesa, rekao je za AP da je Pejn "skočio sa balkona svoje sobe".

Policija je došla u hotel ubrzo nakon poziva koji je upućen nešto posle pet sati uveče po lokalnom vremenu, jer su bili upozoreni na "agresivnog čoveka koji bi mogao da bude pod uticajem droga i alkohola", naveo je Policičio. 

Nadležni sada pokušavaju da istraže okolnosti smrti i zahtevaju autopsiju.

Od muzičara se oprostio i premijer Britanije

Britanski premijer Kir Starmer je u zvaničnom saopštenju izjavio "iskreno saučešće" Lijamovim prijateljima i porodici. 

"One Direction bio je jedan od najvećih sastava u istoriji i njihova muzika ostavila je ogroman trag na milione fanova širom sveta", poručio je premijer.

Rebeka Ferguson: Da nije ušao u taj taksi, mislim da bi danas bio živ

Pevačica Rebeka Ferguson koja je učestvovala u "X faktoru" iste godine kada i Lijam Pejn, objavila je na društvenim mrežama da je "skrhana" zbog smrti muzičara.

Ona je osudila "eksploataciju i profitiranje na račun mladih zvezda" i navela da se seća trenutka kada ga je upoznala u Londonu, dok je pokušavao da uhvati taksi do mesta na kom su se održavale audicije.

 

 

"Ne mogu a da ne pomislim na tog dečaka punog nade, koji se raduje svetloj budućnosti koja je pred njim. Da nije ušao u taj voz i u taksi, mislim da bi danas bio živ. Godinama sam govorila o eksploataciji i profitiranju na račun mladih zvezda i posledicama - mnogi od nas još žive sa njima i posttraumatskim stres poremećajem", napisala je pevačica.

Oglasili se i iz "X faktora"

Talent šou koji je proslavio Pejna takođe se oglasio povodom njegove smrti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The X Factor (@thexfactor)

 

"Slomljeno nam je srce zbog smrti Lijama Pejna. Bio je neverovatno talentovan i kao deo One Direction, ostaviće trajno nasleđe u muzičkoj industriji i za fanove širom sveta. Naše misli su uz njegove prijatelje, porodicu i sve koji su ga voleli", stoji na zvaničnim nalozima "X faktora" na društvenim mrežama.

Komentari (0)

Magazin