Poznati

Giljermo del Toro u hotelu traži dokaz prisustva duhova: "Nešto je u ovoj sobi sa mnom"

Komentari

Autor: IndieWire

26/08/2024

-

20:04

Giljermo del Toro u hotelu traži dokaz prisustva duhova: "Nešto je u ovoj sobi sa mnom"
AP/Richard Shotwell - Copyright AP/Richard Shotwell

veličina teksta

Aa Aa

Čuveni reditelj Giljermo del Toro oprobao se u neobičnom zanimanju - želeo je da zabeleži prisustvo neke natprirodne pojave u hotelskoj sobi za koju su mu rekli da je ukleta.

Sve se dešavalo tokom snimanja filma "Frankenštajn" u Škotskoj.

"Dok sam bio u Aberdinu, bio sam u starom hotelu iz 1800. Bio sam u najukletijoj sobi u njemu, koju je napustila jedna od naših producentkinja, jer su je zastrašile čudne električne i fizičke pojave. Ostanite u toku - ako se nešto desi, prijaviću vam", napisao je Del Toro.

Reditelj je zatim nastavio da objavljuje detalje o svom poduhvatu.

"Oduvek sam odsedao u najukletijim sobama, ali sam samo jednom iskusio nešto natprirodno - u ostalim situacijama: ništa. Gajim velike nade", naveo je oskarovac.

Ispostavilo se da se ništa "paranormalno" nije desilo, mada mu je atmosfera u sobi delovala "ugnjetavajuće", pa je odlučio da ne provodi u njoj previše vremena.

Tokom perioda dok je ispitivao prostor, zapravo je spavao u drugoj sobi, jer mu kako je objasnio, treba šest sati sna, kako bi imao dobar snimajući dan.

"Navraćam rano ujutru i kasnije u toku dana - ali nešto je u toj sobi sa mnom...", napisao je Del Toro na mreži X.

Jednom je zabeležio i "vibracije" u sobi, koje je opisao kao "nešto ljutito i teritorijalno. Tračak besa", prenosi IndieWire.

Dokumentujući svoje iskustvo, napravio je ovu fotografiju:

Nije uspeo da snimi nikakve natprirodne pojave niti zvukove, ali je obećao da će se vratiti u "sobu broj 4".

Zaključujući svoju avanturu u petak, nakon snimanja, napisao je epilog u kom je objasnio da on lično nije imao susret sa duhom, ali da neko iz njegove ekipe jeste.

"Jedna osoba iz naše ekipe imala je sličan osećaj u sobi, a neko iz naše ekipe video je neku pojavu spolja na prozoru... Na drugom spratu", napisao je Del Toro.

Reditelj trenutno završava produkciju svoje adaptacije "Frankenštajna" za Netflix, koja je snimana u Torontu i u Škotskoj, a glavne uloge poverene su Džejkobu Elordiju i Oskaru Ajzaku. Tu su još i Mia Got, Kristof Volc, Čarls Dens i mnogi drugi.

Komentari (0)

Magazin