Poznati

Majkl Mur o debati Džoa Bajdena: Najokrutniji oblik zlostavljanja starije osobe koji sam ikada bio primoran da gledam

Komentari

Autor: Variety

10/07/2024

-

10:49

Majkl Mur o debati Džoa Bajdena: Najokrutniji oblik zlostavljanja starije osobe koji sam ikada bio primoran da gledam
Majkl Mur o debati Džoa Bajdena: Najokrutniji oblik zlostavljanja starije osobe koji sam ikada bio primoran da gledam - Copyright AP/Vianney Le Caer, Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Kontroverzni američki reditelj Majkl Mur izjavio je u nedavnoj epizodi njegovog "Rumble" podkasta da je prva debata Džoa Bajdena i Donalda Trampa bila "najokrutniji oblik zlostavljanja starije osobe koji sam ikada bio primoran da gledam". 

Oskarovac se pridružio nizu javnih ličnosti iz Holivuda koji pozivaju Bajdena da odstupi iz ovogodišnje predsedničke trke.

"Ako moram biti jedina osoba koja će se zalagati za Džoa Bajdena, da ga zaštitim od najokrutnije oblika zlostavljanja starije osobe koji sam ikada bio primoran da gledam, onda je to ono što ću i uraditi. Bio je pod neverovatnim stresom tog četvrtka uveče. Delovalo je kao da se gasi svaka kognitivna funkcija u njegovom umu. Da se to desilo nekome do koga vam je stalo, koga volite i cenite, šta biste uradili? Da li biste ga uopšte pustili da izađe na u scenu? Ko bi poslao 81-godišnjaka na bilo koju scenu da debatuje sa živim čudovištem u devet uveče u prepirci koja traje do 10.42?", naveo je čuveni reditelj dokumentarnih filmova.

On je dodao da nema smisla da Amerika čeka septembar ili oktobar da se pozabavi tim pitanjem.

"Ovo nije stvar toga da li je sposoban da služi još četiri godine. Nakon onoga što sam video u noći debate, to je pitanje da li bi trebalo da služi i četiri dana u najtežem poslu na svetu. To je pitanje koje treba da postavimo. Ostavite gospodina Bajdena na miru! Pustite ga da se odmara. Pustite ga da ide kući. Obavio je svoj posao. Ostavite mu dostojanstvo. Molim vas, učinite mu tu uslugu", naveo je Mur, prenosi Variety.

Tanjug/AP/Jacquelyn Martin

 

Podsećamo, Bajdenov šokantni nastup u debati postao je politički potres sa širokim krugom liberalnih medija koji ga pozivaju da se povuče iz predsedničke trke. 

Prema ispitivanjima javnog mnjenja, Tramp je nakon debate prešao u vođstvo u odnosu na aktuelnog predsednika za nekoliko procenata, što je zabrinulo demokrate. 

Međutim, Bajden je izjavio da odbija da se povuče.

"Pitanje o tome kako da idemo dalje u vazduhu je već više od nedelju dana, i vreme je da se sa time prestane. Imamo jedan posao, a to je da se pobedi Donald Tramp", napisao je Bajden u pismu Demokratama u Kongresu.

"Neću više da objašnjavam šta treba ili ne treba da uradim. Učestvovaću u izbornoj trci, ne idem nikuda", rekao je Bajden za televiziju MSNBC.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin