Poznati

Šta se zapravo desilo sa princezom Anom: Ćerka Elizabete Druge u bolnici nakon incidenta u kom je "izgubila pamćenje"

Komentari

Autor: Telegraph

25/06/2024

-

12:57

Šta se zapravo desilo sa princezom Anom: Ćerka Elizabete Druge u bolnici nakon incidenta u kom je "izgubila pamćenje"
Šta se zapravo desilo sa princezom Anom: Ćerka Elizabete Druge u bolnici nakon incidenta u kom je "izgubila pamćenje" - Copyright Tanjug AP/Aaron Chown/Pool via AP, File

veličina teksta

Aa Aa

Princeza Ana, koja je juče hospitalizovana zbog povrede na svom imanju Gejtkomb Park, pretrpela je privremeni gubitak pamćenja, saznaje Telegraph. Iako su zbog toga okolnosti incidenta nejasne, medicinski tim je za britanski list potvrdio da deluje kao da su povrede mogle nastati tako što ju je konj udario glavom ili nogom.

Princeza, koja se profesionalno bavila jahanjem i čak predstavljala Britaniju na Olimpijskim igrama, trenutno je svesna i oporavlja se, ali je otkazala sve predstojeće obaveze, uključujući i planiranu zvaničnu posetu Kanadi.

Tanjug AP/Jonathan Brady/Pool Photo via AP, File

 

Do incidenta je došlo u nedelju, ali je Bakingemska palata juče objavila saopštenje, u kom stoji da je princeza pretrpela "manje povrede i potres mozga".

"Iz predostrožnosti će ostati pod nadzorom u Sautmed bolnici u Bristolu", naveli su oni i dodali da se očekuje njen potpun oporavak.

Ovo, međutim, nije prvi put da je princeza imala nesreću s konjima. Ona je pala sa kraljičinog ljubimca Gudvila koji je zagazio u blato prilikom skoka preko prepreke na Olimpijskim igrama 1976. i tada je takođe kratkotrajno izgubila pamćenje. Kasnije je ispričala da se ne seća "gotovo ničega" što se desilo tog dana, ali je imala potres mozga, ali i naprsnuće pršljena.

Tanjug AP/Chad Hipolito/The Canadian Press via AP

 

Kao mlađa je polomila prst, a teška povreda noge dovela je do toga da je pre deset godina dugo morala da hoda uz pomoć štapa. 

Ipak, ljubav prema konjima koju je nasledila od majke, kraljice Elizabete Druge, je ostala nepokolebljiva. 

Tanjug AP/Chad Hipolito/The Canadian Press via AP, File

 

Iako su konjički sportovi među najopasnijima, sva kraljičina deca su se bavila njima i, razume se, više puta povređeni. Kralj Čarls je polomio rame zbog pada s konja tokom lova na lisice, a ruku tokom polo meča. Njegova baka Kraljica Majka slomila je ključnu kost kad je pala sa konja u 90. godini života. I kraljica Elizabeta Druga polomila je zglob šake u 67. godini, kada je pala zajedno s konjem na imanju Sandringem.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin