Aktuelno iz kulture

Beogradska filharmonija predstavila novu koncertnu garderobu za nastupe orkestra

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2024

-

22:44

Beogradska filharmonija predstavila novu koncertnu garderobu za nastupe orkestra
Beogradska filharmonija predstavila novu koncertnu garderobu za nastupe orkestra - Copyright TANJUG/ BEOGRADSKA FILHARMONIJA

veličina teksta

Aa Aa

Beogradska filharmonija je danas, u novoj koncertnoj sezoni pod nazivom "Do poslednjeg takta", predstavila koncertnu garderobu i različite odevne kombinacije adekvatne za raznovrsne nastupe orkestra koju je kreirao Modni studio Zabunović, a izradila fabrika Lus tekstil.

Koncertnu garderobu su Beogradskoj filharmoniji donirali Modni studio Zabunović i fabrika Lus tekstil, a na inicijativu članice upravnog odbora Beogradske filharmonije Suzane Vasiljević.

TANJUG/ BEOGRADSKA FILHARMONIJA

 

Dizajner Aleksandar Zabunović je, verujući da moda i muzika dele istu suštinu koja se odnosi na izraz emocija i kreativnost, nastojao da spoji ta dva sveta, stvarajući kostime koji će pojačati doživljaj publike i učiniti svaki nastup filharmonije još posebnijim, saopšteno je iz Beogradske filharmonije.

"Kada me je Beogradska filharmonija pozvala da kreiram nove kostime za njihov orkestar, osetio sam neizmernu radost ali i odgovornost. Muzika je oduvek bila neiscrpan izvor inspiracije za mene, a mogućnost da doprinesem vizuelnom identitetu tako prestižne institucije je za mene velika čast", rekao je on. 

TANJUG/ BEOGRADSKA FILHARMONIJA

 

Zabunović je dodao da je tokom kreativnog procesa, proveo mnogo vremena sa članovima orkestra, slušajući njihove priče, razumevajući njihove potrebe i želje. 

"Želeo sam da kostimi ne budu samo odeća, već da postanu produžetak njihove umetnosti, odražavajući strast i energiju koju unose u svaki nastup. Kreirao sam prvu verziju kostima koju smo zajedno unapređivali kako bismo postigli savršenu ravnotežu između estetike i funkcionalnosti. Verujem da će ovi novi kostimi doprineti sveukupnom doživljaju publike i dodatno istaknuti eleganciju i profesionalizam orkestra", istakao je dizajner.

TANJUG/ BEOGRADSKA FILHARMONIJA

 

Domaća porodična tekstilna kompanija koja se bavi proizvodnjom odevnih predmeta najvišeg kvaliteta, Lus tekstil, za Beogradsku filharmoniju je sašila čak 824 komada garderobe.

Generalni direktor kompanije Lus tekstil Sava Mitrović objasnio je da iza njih stoji dugogodišnje iskustvo i mnoštvo zadovoljnih klijenata, kao i uspešno realizovanih projekata, ali da je ovaj projekat zaista bio poseban izazov za njih.

"Radili smo sa najkvalitetnijim materijalima dostupnim na evropskom tržistu", naveo je on. 

TANJUG/ BEOGRADSKA FILHARMONIJA

 

Prema njegovim rečima, dodatni izazov je bilo pronaći kompromis između umetničke kreacije, želja i potreba članova orkestra i praktičnih zahteva koje sobom nosi sam proces izrade ovih fenomenalnih komada garderobe. 

"Zato je svaki komad šiven sa posebnom pažnjom i posvećenošću uz poštovanje želja obe umetnosti koje su se u ovom projektu spojile - muzika i mode. Iskreno se nadamo da će novi vizuelni identitet orkestra biti prepoznat i od strane publike na način kako su ga prihvatili i uvaženi članovi orkestra - sa oduševljenjem", istakao je Mitrović.

Uoči filharmonijskog koncerta u petak, 4. oktobra, filharmoničari su priredili modnu reviju za svoju publiku koja je ogromnim aplauzom pozdravila novo izdanje muzičara.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura