Aktuelno iz kulture

"Zakorači u avanturu!": Sve je spremno za Dečji pozorišni festival "Pozorište Zvezdarište"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/10/2024

-

14:28

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Pod sloganom "Zakorači u avanturu!" regionalni takmičarski pozorišni festival, koji predstavlja najbolja scenska ostvarenja u pozorišnoj produkciji za decu i mlade -"Pozorište Zvezdarište", biće otvoren sutra, u subotu, 5. oktobra u 10 sati u Teatru "Vuk".

U takmičarskom programu biće izvedeno 12 predstava iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a o festivalskim nagradama i ove godine odlučuju stručni žiri i dečji žiri.

Domaćin festivala je Teatar "Vuk", a festivalske predstave, radionice i programi biće izvođeni i na scenama Malog pozorišta "Duško Radović", Pozorišta lutaka "Pinokio", i Biblioteci – galeriji "Branko Miljković".

Glumica i idejni tvorac festivala Olivera Viktorović za Euronews Srbija kaže da će se igrati predstave iz celog regiona, koje su namenjene različitim uzrastima dece.

Plakat/Promo

 

"Sve je krenulo s puno entuzijazma i s minimumom sredstava. I dan-danas 'Zvezdarište' funkcioniše sa vrlo malim sredstvima, ali opstalo je 19 godina. Ove godine je selektor Željko Hubač, kolega, dramaturg i dramski pisac. Ja sam sigurna u njegov izbor", kaže Viktorović.

Festival počinje "Zvezdanim karnevalom" na trgu ispred Teatra "Vuk" i Gradske opštine Zvezdara, u kome će učestvovati zvezdarski predškolci.

Na svečanom otvaranju na Velikoj sceni Teatra "Vuk", biće dodeljeno godišnje priznanje Saveta festivala "Zvezda među zvezdama".

Ovogodišnja dobitnica festivalskog priznanja je Ljubica Beljanski Ristić, dramski pedagog, osnivačica Dečjeg dramskog studia "Škozorište", Studija stvaralačkog vaspitanja "Školigrica", umetnički rukovodilac i programski koordinator Bitef Polifonije, pratećeg program Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala BITEF, osnivačica i dugogodišnja predsednica Centra za dramu u edukaciji i umetnosti CEDEUM.

U okviru pratećeg programa biće realizovani interaktivni programi namenjeni deci, mladima, roditeljima i stručnjacima koji se bave odrastanjem dece.

Ulaznice za sve predstave i učešće u svim pratećim programima su besplatni. Ulaznice za predstave se mogu preuzeti na biletarnici Teatra „Vuk” od petka 4. oktobra od 11-13 sati, kao i sat vremena pred svaku predstavu koja igra u Teatru Vuk.

Za predstave u Pozorištu lutaka Pinokio i Malom pozorištu Duško Radović karte možete rezervisati putem elektronske pošte na zvezdariste@zvezdara.org.rs

Komentari (0)

Kultura