Aktuelno iz kulture

"Voda" za harmoniku i elektroniku donela kompozitoru Vladimiru Koraću nagradu "Stevan Mokranjac"

Komentari

Autor: Tanjug

02/10/2024

-

15:56

"Voda" za harmoniku i elektroniku donela kompozitoru Vladimiru Koraću nagradu "Stevan Mokranjac"
"Voda" za harmoniku i elektroniku donela kompozitoru Vladimiru Koraću nagradu "Stevan Mokranjac" - Copyright wikipedia.org/Stevan_Mokranjac/Uros Predic, Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nagrada "Stevan Mokranjac" biće dodeljena kompozitoru Vladimiru Koraću na svečanom otvaranju 33. "Međunarodne tribine kompozitora" 3. oktobra (20:00) u Kolarčevoj zadužbini, najavili su danas organizatori.

Priznanje za kompozitorsko ostvarenje premijerno izvedeno delo u prethodnoj godini, Koraću će dobiti za delo "Voda" za harmoniku i elektroniku, saopštilo je Udruženje kompozitora Srbije.

Kako je najavljeno, svečanosti uručenju će prethoditi "Tribina u Tribini“ o nagrađenom delu, koju će voditi muzikološkinja Ksenija Stevanović u Muzičkoj galeriji Kolarca (18:30).

Svečana dodela nagrade "Aleksandar Pavlović“ za izuzetan doprinos afirmaciji srpske muzike u zemlji i inostranstvu ansamblu Metamorfozis i pijanistkinji Mariji Timotijević biće 4. oktobra (20:00) u velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra, navedeno je u saopštenju.

Kako je najavljeno, specijalna zahvalnica a dugogodišnji doprinos u promociji srpske muzike biće dodeljena Mirjani Lazarević, dok je nagrada mladom umetniku pripala harfistkinji Irini Pejoskoj.

Festival "Međunarodna tribina kompozitora" biće održana od 3. do 8. oktobra, a nagrada "Stevan Mokranjac“ dodeljuje se uz podršku Ministarstva kulture, i "Aleksandar Pavlović“ uz podršku Fonda za kulturna davanja Sokoja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura