Aktuelno iz kulture

Srboljub Srba Dinić je novi šef-dirigent Simfonijskog orkestra i Hora RTS

Komentari

Autor: Tanjug

30/09/2024

-

11:29

Srboljub Srba Dinić je novi šef-dirigent Simfonijskog orkestra i Hora RTS
Srboljub Srba Dinić je novi šef-dirigent Simfonijskog orkestra i Hora RTS - Copyright Printscreen YouTube/RTS Muzička produkcija - Zvanični kanal

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najcenjenijih dirigenata u Evropi, Srboljub Srba Dinić, novi je šef- dirigent Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a, sopštili su iz Muzičke produkcije RTS-a. On će ansamble Muzičke produkcije predvoditi u novoj koncertnoj sezoni 2025. godine.

Dinić je svoju impresivnu karijeru gradio na svetskim muzičkim scenama. 

Dirigovao na najprestižnijim koncertnim dvoranama, sarađivao sa najslavnijim orkestrima, ansamblima i eminentnim solistima. 

Kritika ga naziva "harizmatičnim interpretatorom", "snažnim tumačem muzike različitih epoha“, ali i "elokventnom dirigentskom figurom koja suvereno vlada partiturom".

Nosilac je priznanja Ministarstva kulture Republike Srbije za širenje i promovisanje srpske kulture u svetu, a od 2023. godine svet profesionalnih interesovanja proširuje i na muzičku pedagogiju, radeći u zvanju vanrednog profesora na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

"Izuzetno sam srećan i počastvovan što ću od sledeće godine biti na čelu Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a. Pred nama su veliki izazovi i odgovornost, ali i veliko zadovoljstvo. Siguran san da ću zajedno sa ansamblima ispuniti prohteve beogradske publike. Unapred se radujem svim lepim programima koje ćemo zajedno kreirati", rekao je Srba Dinić.

Komentari (0)

Kultura