Aktuelno iz kulture

Predstavljen vodič Gault&Millau Srbija 2025 – proslava ukusa i kvaliteta domaće gastronomije

Komentari
Predstavljen vodič Gault&Millau Srbija 2025 – proslava ukusa i kvaliteta domaće gastronomije
Predstavljen vodič Gault&Millau Srbija 2025 – proslava ukusa i kvaliteta domaće gastronomije - Copyright Promo/Gault&Millau

Autor: Euronews Srbija

25/04/2025

-

10:39

veličina teksta

Aa Aa

U svečanoj atmosferi Kristalne dvorane hotela Hyatt Regency u Beogradu, uz podršku Turističke organizacije Srbije, održano je predstavljanje najnovijeg izdanja jednog od najprestižnijih svetskih gastronomskih vodiča – Gault&Millau Srbija 2025. Ovaj događaj okupio je elitu domaće gastro scene, brojne poznate ličnosti i ljubitelje vrhunske kuhinje, slaveći autentičnost, kvalitet i posvećenost ugostiteljskom pozivu.

Nakon pića dobrodošlice, usledilo je svečano proglašenje najboljih restorana i dobitnika godišnjih priznanja, a nagrade su uručene sledećim laureatima:

Chef godine: Marko Đerić, restoran Langouste

Chef budućnosti: Lazar Svrkota, restoran Thyme – Street Cuisine & Cocktails

Mladi talenat: Milan Lekić, restoran Ebisu

Chef nove tradicije: Branislav Krstić, restoran New Balkan Cuisine

Najbolji poslastičar: Jelena Isaković Martinov, restoran Magellan

Najbolji POP: restoran Sve pod Sač, Novi Pazar

Najbolji somelijer: Dušan Vranić, restoran Fleur de Sel

Promo/Gault&Millau

 


Gosti su potom uživali u degustaciji specijaliteta uz koncept „šetnje po ukusima Srbije“, u okviru kojeg su se predstavili vrhunski restorani i probrane vinarije.

Posebnu pažnju privukli su Lepa Brena i Boba Živojinović, koji su na događaju učestvovali kao predstavnici svog vina Vertiz, koje je takođe bilo deo vinske selekcije večeri.

Vodič Gault&Millau Srbija 2025 i ove godine je prepoznao i vrednovao restorane širom zemlje, ocenjene po strogim i anonimnim kriterijumima.

Restorani sa 4 kape:

  • Fleur de Sel, Novi Slankamen
  • Langouste, Beograd
  • Salon 1905,Beograd

Restorani sa 3 kape:

  • Delirium Silence, Beograd
  • Enso, Beograd
  • Homa, Beograd
  • La Pista, Kopaonik
  • Project 72 Wine & Deli, Novi Sad
  • Restoran 27, Beograd
  • Restoran Faro Beograd, Beograd
  • Restoran GIG, Beograd
  • Restoran Magellan, Beograd
  • Vinska kuća Erdevik, Erdevik
  • The Square, Beograd

Svi prisutni gosti dobili su na poklon štampano izdanje vodiča Gault&Millau Srbija 2025.
Veče je još jednom potvrdilo da je Srbija zemlja izuzetnih ukusa i da domaća gastronomska scena sa sigurnošću staje rame uz rame sa najprestižnijim svetskim kulinarskim adresama.

Osnovan 1965. godine u Francuskoj, Gault&Millau je danas drugi najvažniji gastronomski vodič na svetu. Prepoznatljiv po svom strogo anonimnom sistemu ocenjivanja i doslednoj posvećenosti kvalitetu, Gault&Millau promoviše autentične restorane, lokalne ukuse i talentovane chefove, bez elitizma i komercijalnog upliva. Uvrštenje u vodič se ne može kupiti – kvalitet je jedini kriterijum. Gault&Millau je prisutan u više od 20 zemalja, a Srbija se od 2018. godine nalazi na mapi ovog prestižnog gastro vodiča.
 

AI Preporuka

Komentari (0)

Kultura