Predstavljen vodič Gault&Millau Srbija 2025 – proslava ukusa i kvaliteta domaće gastronomije
Komentari
25/04/2025
-10:39
U svečanoj atmosferi Kristalne dvorane hotela Hyatt Regency u Beogradu, uz podršku Turističke organizacije Srbije, održano je predstavljanje najnovijeg izdanja jednog od najprestižnijih svetskih gastronomskih vodiča – Gault&Millau Srbija 2025. Ovaj događaj okupio je elitu domaće gastro scene, brojne poznate ličnosti i ljubitelje vrhunske kuhinje, slaveći autentičnost, kvalitet i posvećenost ugostiteljskom pozivu.
Nakon pića dobrodošlice, usledilo je svečano proglašenje najboljih restorana i dobitnika godišnjih priznanja, a nagrade su uručene sledećim laureatima:
Chef godine: Marko Đerić, restoran Langouste
Chef budućnosti: Lazar Svrkota, restoran Thyme – Street Cuisine & Cocktails
Mladi talenat: Milan Lekić, restoran Ebisu
Chef nove tradicije: Branislav Krstić, restoran New Balkan Cuisine
Najbolji poslastičar: Jelena Isaković Martinov, restoran Magellan
Najbolji POP: restoran Sve pod Sač, Novi Pazar
Najbolji somelijer: Dušan Vranić, restoran Fleur de Sel

Promo/Gault&Millau
Gosti su potom uživali u degustaciji specijaliteta uz koncept „šetnje po ukusima Srbije“, u okviru kojeg su se predstavili vrhunski restorani i probrane vinarije.
Posebnu pažnju privukli su Lepa Brena i Boba Živojinović, koji su na događaju učestvovali kao predstavnici svog vina Vertiz, koje je takođe bilo deo vinske selekcije večeri.

Pogledaj galeriju

Pogledaj galeriju

Pogledaj galeriju

Pogledaj galeriju

Pogledaj galeriju

Pogledaj galeriju

Pogledaj galeriju

Pogledaj galeriju
Vodič Gault&Millau Srbija 2025 i ove godine je prepoznao i vrednovao restorane širom zemlje, ocenjene po strogim i anonimnim kriterijumima.
Restorani sa 4 kape:
- Fleur de Sel, Novi Slankamen
- Langouste, Beograd
- Salon 1905,Beograd
Restorani sa 3 kape:
- Delirium Silence, Beograd
- Enso, Beograd
- Homa, Beograd
- La Pista, Kopaonik
- Project 72 Wine & Deli, Novi Sad
- Restoran 27, Beograd
- Restoran Faro Beograd, Beograd
- Restoran GIG, Beograd
- Restoran Magellan, Beograd
- Vinska kuća Erdevik, Erdevik
- The Square, Beograd
Svi prisutni gosti dobili su na poklon štampano izdanje vodiča Gault&Millau Srbija 2025.
Veče je još jednom potvrdilo da je Srbija zemlja izuzetnih ukusa i da domaća gastronomska scena sa sigurnošću staje rame uz rame sa najprestižnijim svetskim kulinarskim adresama.
Osnovan 1965. godine u Francuskoj, Gault&Millau je danas drugi najvažniji gastronomski vodič na svetu. Prepoznatljiv po svom strogo anonimnom sistemu ocenjivanja i doslednoj posvećenosti kvalitetu, Gault&Millau promoviše autentične restorane, lokalne ukuse i talentovane chefove, bez elitizma i komercijalnog upliva. Uvrštenje u vodič se ne može kupiti – kvalitet je jedini kriterijum. Gault&Millau je prisutan u više od 20 zemalja, a Srbija se od 2018. godine nalazi na mapi ovog prestižnog gastro vodiča.
Komentari (0)