Aktuelno iz kulture

Irfan Mensur, Ivan Ikić i Predrag Ličina u žiriju Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2024

-

16:27

Irfan Mensur, Ivan Ikić i Predrag Ličina u žiriju Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije
Liffe - Copyright Plakat/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Žiri Glavnog takmičarskog programa 17. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije (LIFFE), koji će se održati od 25. do  30. septembra, čine renomirani stvaraoci domaćeg i regionalnog filma, glumac Irfan Mensur, reditelj i scenarista Ivan Ikić, i reditelj i scenarista Predrag Ličina, saopštili su organizatori.   

Na festivalu će biti prikazano 10 ostvarenja sa prostora bivše Jugoslavije, dok će u programu "Mladi autori u fokusu", koji prikazuje prvi ili drugi film autora iz jugoistočne Evrope do 35 godina starosti, biti dodeljena "Nagrada za najbolju režiju". 

O njoj će odlučivati žiri u sastavu: Vuk Ršumović, reditelj i scenarista, Maša Nešković, rediteljka i Maja Medić, snimateljka.

Takmičarska selekcija "Studentski film", posvećena ostvarenjima studenata filmskih akademija iz regiona, ima tri nagrade: "Nagrada za najbolju režiju studentskog filma", "Druga nagrada za režiju studentskog filma" i "Treća nagrada za režiju studentskog filma". 

O najboljima, odluku će doneti žiri koji ćine: Dženan Esko, reditelj iz BiH, Miloš Vlalukin, glumac i  Predrag Đurđević, scenarista.

Leskovački internacionalni festival filmske režije - LIFFE osnovao je Leskovački kulturni centar 2008. godine u cilju promocije i afirmacije filmske režije i ostvarenja iz zemlje i regiona. 

U toku svoje šesnaestogodišnje istorije, razvio se u prestižnu manifestaciju na kojoj se predstavljaju najvrednija ostvarenja iz regiona. 

Internacionalni festival filmske režije u Leskovcu osnovan je sa idejom kulturološkog umrežavanja regiona. 

Tokom šesnaest godina, Festival je ugostio više od 100 najpoznatijih reditelja različitih generacija, kao i veliki broj glumaca iz Srbije i regiona. 

LIFFE se održava uz podršku Grada Leskovca, Ministarstva kulture Republike Srbije, Filmskog centra Srbije i partnera.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura