Aktuelno iz kulture

Novi singl evrovizijskog hitmejkera: "Iz 'Biggie Boom Boom' nastao ceo projekat Baby Lasagna"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/08/2024

-

16:21

Novi singl evrovizijskog hitmejkera: "Iz 'Biggie Boom Boom' nastao ceo projekat Baby Lasagna"
Novi singl evrovizijskog hitmejkera: "Iz 'Biggie Boom Boom' nastao ceo projekat Baby Lasagna" - Copyright Youtube/Baby Lasagna/Screenshort

veličina teksta

Aa Aa

Ovogodišnji drugoplasirani predstavnik na Evroviziji i pobednik glasova publike, Baby Lasagna, na svom najnovijem singlu dotiče se kolektivnih strahova i teskoba – i to u neočekivanoj brzoj i energičnoj pesmi koja se čini kao nastavak hita "Rim Tim Tagi Dim“.

Novi singl "Biggie Boom Boom" na radijske stanice i plejliste širom sveta stiže taman za koncerte  27. i 28. septembra u Domu omladine Beograda, od kojih je prvi datum već rasprodat, kao i na velikoj evropskoj Meow Back turneji koja počinje u martu 2025. godine i obuhvata ukupno 21 nastup u 16 evropskih zemalja.

Gradeći tenziju kombinacijom hipnotičkog ritma, brzih vokalnih deonica i zvuka dovoljno snažnog za stadione, nova pesma motiviše na pokret.

"Ono što je posebno zanimljivo u vezi s 'Biggie Boom Boom' je to što je reč o prvoj pesmi koju sam napisao kao Baby Lasagna“, kaže Marko Purišić.

Zapravo, ovo je sam temelj njegovog sadašnjeg kreativnog poglavlja: "Nakon što sam napisao 'Biggie Boom Boom' - iz toga je nastao ceo projekat Baby Lasagna".

Komponovana u martu 2023. godine u sobi njegove devojke, pesma je, kaže napisana „iz perspektive teskobe, nečega s čime se mnogi ljudi bore. Tražio sam novi i drugačiji ugao da se pozabavim ovom temom“.

"Što se tiče pratećeg videa, on se takođe bavi teškim događajem, sahranom, ali na kraju, takođe predstavlja neku vrstu bega – rešenje i nadu", kaže o zapanjujućoj vizualizaciji koja prikazuje kako Baby Lasagna pogrebnu povorku pretvara u rasplesanu publiku.

Baby Lasagna ima više od 64 miliona sveukupnih strimova na muzičkim platformama, a njegova evrovizijska himna "Rim Tim Tagi Dim" dobila je najviše glasova javnosti na ovogodišnjem takmičenju u Malmeu. Ranije ovog leta, muzičar je nastupao na velikim festivalima širom Evrope (uključujući i EXIT), a velika nadolazeća Meow Back turneja počinje u martu 2025. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura