Aktuelno iz kulture

"U mojoj glavi 2" prvi animirani film u istoriji koji je na blagajnama zaradio više od milijardu dolara

Komentari

Autor: Euronews

27/08/2024

-

13:24

"U mojoj glavi 2" prvi animirani film u istoriji koji je na blagajnama zaradio više od milijardu dolara
"U mojoj glavi 2" prvi animirani film u istoriji koji je na blagajnama zaradio više od milijardu dolara - Copyright Tanjug/AP/Disney/Pixar

veličina teksta

Aa Aa

Dugoočekivani nastavak hit animiranog filma "U mojoj glavi" postao je ostvarenje sa najvećom zaradom na blagajnama u 2024. i prvi crtać svih vremena, kom je pošlo za rukom da inkasira milijardu dolara od bioskopskih karata u svetu.

To je i jedan od samo 12 naslova i jedini animirani film koji je ikada prešao taj iznos, piše Euronews.

U istom "klubu" su i "Avatar", kao i njegov nastavak "Avatar: Put vode", "Titanik", "Osvetnici: Kraj igre", "Osvetnici: Rat beskraja" i "Ratovi zvezda: Buđenje sile".

"Inside Out 2" je zvanično postao najprofitabilniji animirani film svih vremena još u julu 2024. Ranije je tu titulu imao "Zaleđeno kraljevstvo 2", koje je držalo rekord po najevećoj zaradi za animirane filmove od 2019. godine.

Nastavak Pixar-ovog uspešnog ostvarenja iz 2015. godine ponovo prati devojčicu Rajli, koja sada upisuje srednju školu i kako situacije koje doživljava utiču na antropomorfne verzije njenih emocija. Glasove pozajmljuju Ejmi POler, Maja Hok, Ajo Edebiri i mnogi drugi.

Inače, "U mojoj glavi" je dugo dominirao i u bioskopima u Srbiji, dok trenutno po gledanosti vodi istoimena ekranizacija knjige "S nama se završava".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura