Aktuelno iz kulture

Tilda Svinton i Džulijana Mur u novom filmu Pedra Almodovara: Priča o prijateljstvu i smrti inspirisana romanom

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S.R.

20/08/2024

-

17:03

Tilda Svinton i Džulijana Mur u novom filmu Pedra Almodovara: Priča o prijateljstvu i smrti inspirisana romanom
Tilda Svinton i Džulijana Mur u novom filmu Pedra Almodovara: Priča o prijateljstvu i smrti inspirisana romanom - Copyright Prinstscreen YouTube/Sony Pictures Classics

veličina teksta

Aa Aa

Predstavljen je prvi tizer za novi film Pedra Almodovara "The Room Next Door", prvo dugometražno ostvarenje čuvenog španskog reditelja koje je snimeljeno na engleskom jeziku.

Glavne uloge u ovom filmu igraju Džulijana Mur i Tilda Svinton, a trebalo bi da premijerno bude prikazan u okviru takmičarske selekcije Filmskog festivala u Veneciji 2. septembra.

Reč je o filmu inspirisanom knjigom "What Are You Going Through" američke autorke Sigrid Nunjez, a u središtu priče su dve prijateljice - Ingrid i Marta, koje se posle višegodišnje udaljenosti ponovo zbližavaju pod neobičnim okolnostima.

Ingrid (Džulijana Mur) je postala književnica, dok je Martu (Tilda Svinton) život nosio po svetu kao ratnu reporterku. 

O čemu bi moglo da se radi u novom filmu?

Ukoliko je Almodovar sledio smernice date u knjizi Sigrid Nunjez, Marta boluje od raka koji je u terminalnoj fazi i od Ingrid traži da joj pomogne da umre. Tačnije, ona je moli da sa njom živi sve dok ona ne bude spremna da uzme pilule za eutanaziju i ode s ovog sveta.

Paralelno, priča se bavi i narušenim odnosom koji Marta ima sa svojom ćerkom.

Almodovar, koji je ranije snimio i kratki film na engleskom jeziku - hvaljeni "Strange Way of Life", još nije počeo da promoviše delo, koje će se u redovnoj distribuciji naći u decembru ove godine.

On je i ranije planirao da snimi film na engleskom jeziku, ali je 2022. objavio da će morati da se povuče iz projekta koji je razvijao sa Kejt Blančet.

"Sanjao sam o tome da radim sa Kejt dugo vremena. Dirty Films su bili vrlo darežljivi prema meni sve ovo vreme i bio sam zaslepljen uzbuđenjem, ali nažalost, više se ne osećam sposobnim da u potpunosti realizujem ovaj film", objavio je reditelj tada u saopštenju.

Film je inače trebalo da bude ekranizacija popularnog romana "Priručnik za čistačice" Lusije Berlin.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura