Aktuelno iz kulture

Ivan Karl: Siniša Pavić je bio najuspešniji jugoslovenski i srpski televizijski pisac

Komentari

Autor: Tanjug

16/08/2024

-

14:13

Ivan Karl: Siniša Pavić je bio najuspešniji jugoslovenski i srpski televizijski pisac
Ivan Karl: Siniša Pavić je bio najuspešniji jugoslovenski i srpski televizijski pisac - Copyright Prinskrin/Youtube/RTS

veličina teksta

Aa Aa

Ivan Karl, v.d. direktora Filmskog centra Srbije rekao je Tanjugu da je Siniša Pavić je bio najveći i najuspešniji jugoslovenski i srpski televizijski pisac, a pre svega, dobar čovek izuzetnih ljudskih osobina i vrlina, povodom smrti slavnog scenariste. 

Karl je naglasio da je Pavić "kao sudija sudio je pravedno i časno, a kao pisac, pisao živopisno i dramaturški precizno. 

"Njegove serije, filmovi i galerija likova, od kultnog 'Vrućeg Vetra', hitoidne 'Tesne Kože', omiljenog 'Boljeg života', rado gledanih 'Srećnih ljudi', 'Porodičnog blaga' i modernog Nušića kakva je 'Bela lađa', jesu hronika poslednjih pola veka naših prostora i njihovo trajno igrano svedočanstvo. One su i baština i javno dobro Radio Televizije Srbije čiji je Siniša Pavić jedan od najvažnijih savremenika i akcionara. Pre pet dana je obeleženo pet godina od smrti velikog pisca Gorana Mihića, u toku je festival filmskog scenarija, za sedam dana je rođendan njegove Radio Televizije Srbije. Zbogom dragi Siniša", rekao je Tanjugu Karl. 

Podsećamo, Pavić je preminuo je u 92. godini u Vlasotincu. Poslednja serija koju je snimio – "Junaci našeg doba" – premijerno je emitovana od 2019. do 2021. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura