Aktuelno iz kulture

Obustavljena istraga protiv predstavnika Holandije na Evroviziji: Da li je Jost Klajn nepravedno diskvalifikovan

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2024

-

15:36

Obustavljena istraga protiv predstavnika Holandije na Evroviziji: Da li je Jost Klajn nepravedno diskvalifikovan
Obustavljena istraga protiv predstavnika Holandije na Evroviziji: Da li je Jost Klajn nepravedno diskvalifikovan - Copyright AP Photo/Martin Meissner

veličina teksta

Aa Aa

Istraga protiv predstavnika Holandije na Pesmi Evrovizije Josta Klajna zbog navodnog incidenta nakon kojeg je diskvalifikovan sa takmičenja obustavljena je zbog nedostatka dokaza, saopštio je danas švedski tužilac.

Klajn je navodno napravio preteći pokret prema fotoreporterki tokom Pesme Evrovizije, zbog čega je ona pala, razbila fotoaparat i zadobila lakšu povredu, preneo je NL Times.

Incident se dogodio iza pozornice nakon Klajnovog nastupa u drugom polufinalu.

Prema rečima švedskog tužioca, istraga je pokazala da je Klajn "napravio pokret dodirnuvši aparat fotorepoterke".

Slučaj je odbačen jer se ne može dokazati da je Klajnov postupak izazvao "ozbiljan strah ili da je imao takve namere".

Podsećamo, Klajn koji se plasirao u finale Evrovizije, diskvalifikovan je samo nekoliko sati pre nego što je trebalo da nastupi, jer je navodno pretio članici produkcijskog tima.

To je bio prvi put u istoriji Evrovizije da se neki učesnik diskvalifikuje, nakon što je stigao do finala što je privuklo i veliku pažnju javnosti, budući da je Jost važio za jednog od favorita.

Nakon svega toga, holadnski javni servis Avrotros saopštio je da su "šokirani" odlukom i naveli da Klajn nije ni dotakao ženu, zbog čije je prijave diskvalifikovan.

"Uprkos jasnom dogovoru, Jost je bio sniman dok je silazio s bine i žurio ka grin rumu. U tom trenutku, Jost je nekoliko puta skrenuo pažnju da ne želi da bude sniman. To nije ispoštovano", naveli su tada iz Avrotrosa, dodajući da veruju da je diskvalifikacija bila nepotebna i neprikladna.

Klajn, koji je ove godine konkurisao za Pesmu Evrovizije sa numerom "Europapa" važio je za jednog od favorita, ali je pobedu na kraju odneo Švajcarac "Nemo" sa pesmom "The Code". U drugom polufinalu zauzeo je drugo mesto sa 182 boda, odmah posle Izraela, dok je poređenja radi Švajcarska dobila 132.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura