Aktuelno iz kulture

Američki gitarista Bil Frisel stiže na Beogradski džez festival

Komentari

Autor: Tanjug

29/07/2024

-

12:15

Američki gitarista Bil Frisel stiže na Beogradski džez festival
Američki gitarista Bil Frisel stiže na Beogradski džez festival - Copyright Promo/Beogradski Džez Festival

veličina teksta

Aa Aa

Američki gitarista Bil Frisel nastupiće 28. oktobra u Beogradu u okviru 40. Beogradskog džez festivala, najavio je danas organizator Dom omladine Beograda (DOB).

Kompozitor i lider brojnih sastava različitog formata, Frisel je u osnovi džez gitarista, koji u svoju muziku uključuje i druge žanrove kao što su folk, kantri, bluz, afro i tropikalija, rokenrol i amerikana, podsetio je DOB.

Kako je istaknuto, Frisel je snimio pedesetak albuma pod svojim imenom, a dobio je i nagradu "Gremi" za najbolji savremeni džez album "Unspeakable" (2005).

"Aktuelno ostvarenje 'Four' (2022) predstavlja skup meditativnih lirskih dragulja o gubitku, obnavljanju i prijateljstvima. Snimio ga je u all star kvartetu koji ćemo pozdraviti i u Beogradu", najavio je DOB.

Kako je najavljeno, uz Firsela nastupiće pijanista Džerald Klejton, saksofonista i klarinetista Greg Tardi i bubnjar Džonatan Blejk, ali "bez basa u postavi".

Jubilarni Beogradski džez festival biće održan od 24. do 28. oktobra u MTS dvorani, pod pokroviteljstvom grada Beograda, a prethodno su najavljni nastupi džez pevačica Sesil Meklorin Salvant 24. oktobra, i sastav Buena Vista All Stars 28. oktobra

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura