Aktuelno iz kulture

Maks Kočetov: Moj četvrti album je moderniji i sa više gruva

Komentari

Autor: Tanjug

25/07/2024

-

09:50

Maks Kočetov: Moj četvrti album je moderniji i sa više gruva
Maks Kočetov: Moj četvrti album je moderniji i sa više gruva - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Saksofonista Maks Kočetov nedavno je nastupio u Botanićkoj bašti "Jevremovac" u okviru festivala "Jazz In the Garden".

Kočetov je rekao da su festivali obično leti kada je vrućina, ali da se na nju navikneš i "menjaš košulju", i ona ne utiče na muziku.

Nastupivši prve godine "Jazz In the Garden", Kočetov je bio toliko oduševljen, jer ga je ugođaj podsetio na veliki evropski festival.

"Ljudi uživaju, sede na travi, sluša se muzika. Rekao sam organizatoru: 'Ovo je svetski festival'", prisetio se muzičar.

Kočetov je nedavno objavio svoj četvrti album, za izalijanskog izdavača A.MA rekords, na kome je malo promenio stil, koji je "malo moderniji u smislu gruva, ima i fank stvari".

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Čak i muzičari kad sam im doneo note na probu (bilo je) - 'čekaj šta je ovo?'", rekao je Kočetov.

Upoređujući domaću sa stranom džez scenom, Kočetov je primetio da dok stranci obično imaju mnogo džez klubova, kod nas Beograd kao najveći grad nema nijedan.

Prema njegovim rečima, uz to školovanje na akademiji i nastupi na brojnim festivalima omogućava stranim džez muzičarima da ih zapazi neki izdavač.

Kočetov je primetio da kod nas sada ima dosta mladih džezera, izdvojivši Šime trio i saksofonistu Rastka Obradovića sa njegovim kvartetom, "koji je genije na saksofonu" i druge.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura