Aktuelno iz kulture

Završen Belgrade Beer Fest: Tokom četvorodnevne žurke koncerte na Ušću posetilo 200.000 ljudi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/06/2024

-

11:01

Završen Belgrade Beer Fest: Tokom četvorodnevne žurke koncerte na Ušću posetilo 200.000 ljudi
Završen Belgrade Beer Fest: Tokom četvorodnevne žurke koncerte na Ušću posetilo 200.000 ljudi - Copyright Promo/Live Production

veličina teksta

Aa Aa

Sinoć je ne beogradskom Ušću završen 21. Belgrade Beer Fest. U prethodna četiri dana festivalskom zonom prodefilovalo je oko 200.000 posetilaca koji su uživali u kvalitetnoj muzici i dobrom pivu. Belgrade Beer Fest okupio je skoro 50 izvođača iz zemlje i regiona, koji su nastupili na tri stejdža, a čast da zatvore ovogodišnji festival na glavnoj bini imali su Let3, Osvajači, Yu Grupa i Neverne Bebe.

YU Grupa je svoj dugoočekivani povratak na festivalsku scenu započela pesmom “Zamoliću te”, a usledili su “Dunavom još šibaju vetrovi”, “Čudna šuma”, “Mornar”, “Od zlata jabuka”...

 

 

Tačno u 19:30h šestočlani riječki sastav Let 3 izašao je pred beogradsku publiku u svom stilu, u elegantnim crnim smokinzima i zapevali čuvenu numeru “Drama”. 

Hitovi ove autentične grupe nizali su se jedan za drugim, a publika je najburnije reagovala na  izvođenje njihove čuvene obrade “Dijete u vremenu”, pokojnog pevača i legende narodne muzike Šabana Šaulića. 

U jednom trenutku tokom nastupa momci su nakratko napustili binu i vratili se u orginalnim kostimima koje su nosili na Evroviziji odsviravši svoj čuveni hit s tog takmičenja "Mama ŠČ". 

Potom su binu Belgrade Beer Festa osvojili Osvajači.  “Marija”, “Krv i led”, “S kim čekaš dan”, a nastup završili su numerom “Maska”.

 

 

Za sam kraj ove četvorodnevne prestoničke žurke, na binu su stupile Neverne bebe i poručile da je "rok muzika besmrtna i pobediće sva iskušenja".

Jednako uzbudljivo bilo je i na ostalim pozornicama. Riff stejdž ove godine zatvorili su Bunt Bendovi – Đirika, Mihailo Tatić i Mali demon, zatim Zbogom Brus Li, Towership Rebellion – Rage against the Machine tribute bend, Recover, a bend Škofja Loka, spotlajteri nacionalnog konkursa Serbia Creates izazvao je posebno interesovanje publike. Ovaj vokalno instrumentalni sastav iz Beograda koji predstavlja pevajući i svirajući entitet promenljivog oblika i čvrstog stava – od klasične instrumentalne postave, do “remix” nastupa uz obilje elektronike, te je pravo osveženje na domaćoj sceni.

Promo/Live Production

 

Kada je reč o Elektro stejdžu, Beograd je sinoć bio u jednako dobrom ritmu kao Ibica. Kacansky&Solence sinoć su bili zaduženi za kvalitetnu elektronsku žurku, ali i jedna nadaleko poznata dama. Čuvena Lea Dobričić sinoć se takođe pridružila ovoj ekipi i svojim vanvremenskim osećajem za muziku i ritam, dovela atmosferu do potpunog usijanja. Njene zarazne mešavine deep house-a, tech house-a, minimala i tehna napravile su potpuno ludilo na ovogodišnjoj završnici Belgrade Beer Festa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura