Aktuelno iz kulture

Tejlor Svift najavila kraj najuspešnije turneje u istoriji: "Mislim da je ova turneja postala ceo moj život"

Komentari

Autor: Euronews

14/06/2024

-

11:39

Tejlor Svift najavila kraj najuspešnije turneje u istoriji: "Mislim da je ova turneja postala ceo moj život"
Tejlor Svift - Copyright Tanjug AP/Jane Barlow/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Tejlor Svift najavila je kraj svoje uspešne turneje tokom svog 100. koncerta koji je održala sinoć u Liverpulu.

Svift se zahvalila svojim fanovima i rekla da će se turneja završiti u decembru.

Ona je "Eras" nazvala "iscrpljujućom, sveprožimajućom, ali najradosnijom i najdivnijom stvari koja joj se desila u životu".

"Mislim da je ova turneja postala ceo moj život. Preuzela je sve ostalo. Nekada sam imala hobije, a više ne znam ni šta su oni. Sve što radim kada nisam na sceni je da sedim kući i pokušavam da smislim pametne obrade pesama u akustičnom izvođenju i o tome šta biste vi možda želeli da čujete", rekla je Svift.

Euronews podseća da je ona na turneju, koja ju je učinila milijarderskom krenula 17. marta prošle godine u Arizoni, a do avgusta 2023. obišla je sve veće američke gradove.

Pre nego što će preći u Evropu, nastupala je i u Južnoj Americi, Aziji i Australiji i paralelno lansirala film "Taylor Swift: The Eras Tour", koji je postigao ogroman uspeh na blagajnama.

Do kraja 2023. "Eras" joj je donela zaradu od milijardu dolara i postala najprofitabilnija koncertna turneja svih vremena, a velike finansijske koristi imao je i svaki grad u kom je nastupala.

Primera radi, Američka turistička asocijacija procenila je da je ukupni ekonomski doprinos turneje tamošnjim gradovima prešao deset milijardi dolara.

Evropski deo turneje traje do kraja avgusta, a nakon toga će se Svift vratiti u SAD na još nekoliko nastupa, pre nego što zatvori "Eras" koncertom u Kanadi 8. decembra.

Ukoliko ne bude dodavanja novih termina, turneja će obuhvatiti pet kontinenata, 54 grada i ukupno 152 nastupa, a trebalo bi da joj donese 2,165 milijardi dolara.

Poređenja radi, druga najprofitabilnija turneja svih vremena bila je oproštajna turneja Eltona Džona "Farewell Yellow Brick Road Tour" koja je britanskom muzičaru nakon 328 nastupa donela 939 miliona dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura