Aktuelno iz kulture

Tejlor Svift objavila novi dvostruki studijski album "The Tortured Poets Department"

Komentari

Autor: Tanjug

19/04/2024

-

14:16

Tejlor Svift objavila novi dvostruki studijski album "The Tortured Poets Department"
Tejlor Svift objavila novi dvostruki studijski album "The Tortured Poets Department" - Copyright Republic Records via AP

veličina teksta

Aa Aa

Američka pevačica Tejlor Svift objavila je danas 11. studijski album pod nazivom "The Tortured Poets Department", a nekoliko sati kasnije, dodala mu je dopunski album "The Anthology".

Svift (34) je jedna od pevačica koja ima najveću prodaju albuma u svetu, a, prema magazinu "Forbes", njeno bogatstvo procenjuje se na preko milijardu dolara.

Kao i na prethodnih 10 albuma, i na ovom su pesme inspirisane stvarnim životom kantautorke, uključujući one o ljubavnim raskidima.

Pevačica je na dve pesme sarađivala sa reperom Postom Maloneom, kao i sa Florens Velč iz sastava Florence + The Machine.

Republic Records via AP

 

Na albumu "The Tortured Poets Department" nalaze se četiri bonus pesme - "The Manuscript", "The Bolter", "The Albatross" i "The Black Dog", koje su takođe i na "The Anthology" albumu, uz još 11 novih pesama.

Na Instagramu Svift je album nazvala "antologijom novih radova koji reflektuju događaje, mišljenja i osećanja iz prolaznog i fatalističkog trenutka u vremenu - onog koji je i senzacionalan i žalostan u jednakoj meri".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

 

"Ovaj period u životu autorke je završen. Poglavlje završeno i zakovano. Nema ništa više za osvetu, nema računa da se svede, kada se rane iscele. I nakon daljeg razmatranja, ispostavilo se da je dobar deo njih samoizazvan. Pisac je čvrstog uverenja da naše suze postaju svete u vidu mastila na papiru. Kada iskažemo svoju najtužniju priču, oslobađamo se nje, a sve što je preostalo je izmučena poezija", navela je Tejlor.

Republic Records via AP

 

Tejlor je poslednjih pet godina u svojim romantičnim pesmama, kao što su "Delicate", "Lover", "Invisible String" i "Lavender Haze", bila inspirisana vezom sa britanskim glumcem Džoom Alvinom.

Tejlor je objavila da su se rastali u aprilu 2023. godine, mesec dana nakon što je započela svoju rekordnu turneju "Eras".

Kritičari su ponovo većinski naklonjeni popularnoj pevačici, a oni koji su imali priliku da poslušaju ceo album, dali su mu visoke ocene.

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu