Aktuelno iz kulture

Raspisan konkurs za donaciju predmeta za Muzej prekinutih veza

Komentari

Autor: Tanjug

16/05/2024

-

15:28

Raspisan konkurs za donaciju predmeta za Muzej prekinutih veza
Raspisan konkurs za donaciju predmeta za Muzej prekinutih veza - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Kulturni centar "Grad", u koorganzaciji sa Muzejom prekinutih veza, raspisao je poziv za prikupljanje predmeta i donacija za izložbu koja će biti održana u nekadašnjem restoranu "Peking" u Beogradu, od 28. juna do 28. septembra.

"Sve donacije postaju deo zbirke Muzeja prekinutih veza i dobijaju priliku da budu deo trajne postavke u muzeju u Zagrebu ili širom sveta", saopštio je KC "Grad". 

Kako je navedeno, predmeti se mogu donirati do 3. juna, svi će biti izloženi anonimno i nepovratni su.

Muzej prekinutih veza je stalno rastuća zbirka predmeta i uspomena na prošle veze, koji su popraćeni ličnim, ali anonimnim pričama njihovih donatora, naveli su iz "Grada". 

"Kolekcija muzeja zadire u ljudski život, čime neizbežno budi znatiželju posetilaca. Zbirke se brižljivo pripremaju i predstavljaju na vizualno privlačan način, čime podstiču katarzu, saosećanje i fascinaciju delovima ljudskog iskustva, a najviše ljubavlju", piše u saopštenju. 

Muzej prekinutih veza razvio se kao umetnički projekat koji su 2006. godine osmislili Olinka Vištica i Dražen Grubišić, prva stalna lokacija je u Zagrebu, a zbirka trenutno broji oko 3.500 predmeta i priča.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura