Aktuelno iz kulture

Baby Lasagna: Ne mogu da prihvatim 50.000 evra, molim Plenkovića da taj novac donira

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/05/2024

-

11:50

Baby Lasagna: Ne mogu da prihvatim 50.000 evra, molim Plenkovića da taj novac donira
Bejbi Lazanja - Copyright Tanjug AP/Martin Meissner

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnik Hrvatske na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije Baby Lasagna oglasio se na društvenim mrežama nakon što je hrvatska vlada odlučila da mu da 50.000 evra nakon što je na popularnom takmičenju zauzeo drugo mesto. On je rekao da ne može da prihvati taj novac.

"Zahvaljujem hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 evra. Ipak, taj novac ja ne mogu da prihvatim. Mogao bih da navedem mnogo razloga zašto. Ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će taj novac daleko više da pomogne", napisao je on na Instagramu.

On je napisao i kome bi taj novac trebalo da bude doniran.

"Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime, te ime hrvatske vlade donira 25.000 evra Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom 'Mladen Ćepulić'. Nadalje, ostalih 25.000 evra voleo bih da doniram Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju matičnih ćelija KBC Zagreb", naveo je on.

Plenković: Udovoljićemo zahtevu 

Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio je da će udovoljiti zahtevu drugoplasiranog predstavnika Hrvatske.

"Nema problema, mi ćemo to upravo onako kako je dogovoreno i uraditi. Čak sam rekao kolegama, koliko sam ga ja osetio, on će sigurno dati onome kome je potrebnije i tačno je tako bilo", rekao je Plenković novinarima nakon konstitutivne sednice 11. saziva Hrvatskog sabora.

Euronews/Marko Subotić

 

"Mislim da je na jedan vrlo lep, elegantan način zahvalio na gestu koju je Vlada napravila njemu kao znak ozbiljne zahvalnosti za sjajan uspeh na Evrosongu i isto tako na neverovatnoj promociji Hrvatske. Smatram da je sjajan, baš onakav kakvog sam ga osetio kad smo razgovarali u nedelju na dočeku", rekao je Plenković, prenela je Hina.

Podsetimo, odluka o dodeli novac donese je na sednici tehničke vlade.
 
"Čestitka na fascinantnom uspehu Marku Purišiću. Ukupno je bio na drugom mestu, a to je najveći uspeh nezavisne Hrvatske. Ovo je fascinantan uspeh, zahvaljujemo i Gradu Zagrebu na prekrasnom dočeku. I, naravno, u njegovom Umagu... Želimo mu puno uspeha u daljoj karijeri", rekao je Plenković, prenosi Index.hr.

Baby Lasagna važio je za favorita na ovogodišnjoj Evroviziji i u finalu takmičenja osvojio je najviše glasova publike. Ipak, zbog glasova žirija titula je na kraju pripala Švajcarskoj i pesmi "The Code".

Inače, pobednici Evrovizije ne dobijaju novčana priznanja, ali se dešavalo da države svoje predstavnike nagrade za uspeh koji su ostvarili na Evroviziji, budući da zemlje mogu da profitiraju od titule domaćina.

Iako je završio takmičenje kao drugoplasirani, Marko Purišić u Zagrebu je dočekan kao pobednik, a više o tome možete pogledati u odvojenom tekstu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura