Aktuelno iz kulture

Film "Furioza: Pobesneli Maks saga" stiže u domaće bioskope

Komentari

Autor: Tanjug

13/05/2024

-

14:05

Film "Furioza: Pobesneli Maks saga" stiže u domaće bioskope
Film "Furioza: Pobesneli Maks saga" stiže u domaće bioskope - Copyright Prinskrin/Youtube/Warner Bros. Pictures

veličina teksta

Aa Aa

Film "Furioza: Pobesneli Maks saga" oskarovca Džordža Milera biće pretpremijerno prikazan 22. maja u bisokopima u Beogradu, najavili su danas organizatori.

U ovoj "epskoj avanturi sa brojnim akcionim scenama i ludilom na točkovima", Anja Tejlor-Džoj oživeće mladu Furiozu, a Kris Hemsvort biće u ulozi glavnog negativca Dementusa.

"Razmišljali smo da napravimo ovu priču ako 'Autoput besa' privuče pažnju i danas imamo film", rekao je reditelj Miler i dodao da "Furioza nije samo priča o njenom liku već i o svetu iz kojeg je došla".

"Dok sam čitala 'Furiozu', razmišljala sam o tome kako već osećam ovaj lik i odmah sam znala da će biti veoma intenzivno iskustvo, i zaista jeste bilo tako", rekla je Tejlor-Džoj.

"Odrastao sam uz "Krokodila Dandija" i "Pobesnelog Maksa" i to je imalo veliki uticaj na moje detinjstvo, moj doživljaj sveta filma kao deteta i čak je imalo uticaj i na to da poželim da postanem glumac i budem deo filmske industrije", rekao je Hemsvort.

U produkciji novog filma Warner Bros Pictures-a pored Milera učestvuje i Oskarovac Dag Mičel.

Ovaj film biće prikazan srpskoj publici u IMAX(R) i ostalim formatima u distribuciji Blitz filma, a nakon pretpremijernog prikazivanja biće dostupno i u bioskopima širom Srbije, najavljeno je u saopštenju distributera.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura