Aktuelno iz kulture

Burno u Malmeu: Sa ceremonije podizanja zastava izostali predstavnici tri države, glasove Norvežana neće čitati ni Mele

Komentari

Autor: Euronews Greece, AP

11/05/2024

-

16:38

Burno u Malmeu: Sa ceremonije podizanja zastava izostali predstavnici tri države, glasove Norvežana neće čitati ni Mele
Burno u Malmeu: Sa ceremonije podizanja zastava izostali predstavnici tri države, glasove Norvežana neće čitati ni Mele - Copyright AP Photo/Martin Meissner; Instagram/Screenshot/alessandram02

veličina teksta

Aa Aa

Aleksandra Mele, prošlogodišnja predstavnica Norveške, koja je večeras trebalo da saopšti kako je njena zemlja glasala u finalu Evrovizije, odlučila je da otkaže svoj angažman u znak protesta zbog diskvalifikacije holandskog pevača Josta Klajna.

Kako prenosi Euronews Greece, situacija u Malmeu danas je prilično haotična otkako je Holandija diskvalifikovana iz finala. Osim toga, predstavnici Irske, Grčke i Švajcajske nisu se pojavili na ceremoniji podizanja zastava, a sada je od objavljivanja poena odustala i Aleksandra Mele.

"Večeras je trebalo da saopštim glasove Norveške u finalu Evrovzije. Iako sam zahvalna na prilici da to učinim, odlučila sam da se povučem", saopštila je ona u snimku na Instagramu.

"'Ujedinjeni muzikom' - što je slogan Evrovizije, jeste razlog zbog kojeg pravim muziku. Ujedinite ljude, okupite ih. Ali, to su trenutno samo prazne reči. U toku je genocid i molim vas sve da otvorite oči, otvorite srce. Pustite ljubav da vas dovede do istine. Upravo je pred vama. Sloboda Palestini", saopštila je Mele.

Ingvild Heljesen, iskusni voditelj i novinar zameniće večeras Mele u finalu Evrovizije.

Kako prenosi AP, propalestinski demonstranti okupli su se danas kako bi demonstrirali protiv učešća izraelske predstavnice Eden Golan uoči finala Pesme Evrovizije.

AP Photo/Martin Meissner

 

Izraelska predstavnica nalazi se u fokusu propalestinskih demonstranata koji žele da ova zemlja bude diskvalifikovana sa Evrovizije zbog akcija izraelske vojske koje traju od 7. oktobra 2023. u Pojasu Gaze otkada je ubijeno skoro 35.000 ljudi.

Komentari (0)

Kultura