Aktuelno iz kulture

Rekord karijere duge četiri decenije: Madona nastupila na koncertu u Rio de Žaneiru pred više od milion i po ljudi

Komentari

Autor: Tanjug

04/05/2024

-

23:41

Rekord karijere duge četiri decenije: Madona nastupila na koncertu u Rio de Žaneiru pred više od milion i po ljudi
Rekord karijere duge četiri decenije: Madona nastupila na koncertu u Rio de Žaneiru pred više od milion i po ljudi - Copyright Tanjug/ AP Photo/Bruna Prado

veličina teksta

Aa Aa

Američka pop pevačica Madona večeras održava besplatan koncert na plaži Kopakabana u Rio de Žaneiru, a očekuje se da događaju prisustvuje oko 1,5 miliona gledalaca.

Na Madoninoj zvaničnoj veb-stranici je objavljeno je da je ovaj koncert najveći u karijeri pevačice dugoj četiri decenije, čak 10 puta veći od njenog rekorda u Parizu 1987. gde je pristvovalo oko 130.000 ljudi, prenosi AP.

Tanjug/ AP Photo/Bruna Prado

 

Ovo će biti poslednji koncert u okviru ''The Celebration Tour'', turneje koja je otpočela u Londonu.

Obožavaoci su se okupili ispred hotela Kopakabana Palas na plaži, gde je Madona odsela, a tokom zvučne provere na bini ispred hotela su plesali na pesku.

Osamnaest zvučnih tornjeva raspoređeno je duž plaže kako bi se osiguralo da svi prisutni mogu da čuju hitove poznate pevačice. 

Madonin dvočasovni šou bi trebalo da počne u 21.45 po lokalnom vremenu.

Tanjug/ AP Photo/Bruna Prado

 

Gradsko veće Rio de Žaneira je u aprilu objavilo izveštaj u kojem se procenjuje da će koncert doneti 293 miliona reala (oko 57 miliona dolara) lokalnoj privredi.

Očekuje se da će hotelski kapacitet dostići 98 odsto popunjenosti na Kopakabani, prema hotelskom udruženju Rija. 

Obožavaoci iz celog Brazila, ali i iz Argentine i Francuske tražili su stanove za iznajmljivanje za vikend, a međunarodni aerodrom u Riju predvideo je dodatnih 170 letova od 1. do 6. maja sa 27 destinacija, navodi se u saopštenju gradske skupštine.

Tanjug/ AP Photo/Bruna Prado

 

Bezbednosni plan države Rio uključuje prisustvo 3.200 pripadnika vojnog osoblja i 1.500 civilnih policajaca u pripravnosti. 

Uoči koncerta, brazilska mornarica je izvršila inspekciju plovila koja žele da se pozicioniraju na moru kako bi pratila predstavu.

Prethodno je na plaži Kopakabana održan veliki broj koncerata, uključujući novogodišnju predstavu Roda Stjuarta iz 1994. koja je privukla više od četiri miliona obožavalaca i koja je bila najveći besplatni rok koncert u istoriji, prema Ginisovoj knjizi rekorda.

Tanjug/ AP Photo/Bruna Prado

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura