Evropa

Sančez: Španci su deca imigracije, nećemo biti roditelji ksenofobije

Komentari

Autor: Tanjug

09/10/2024

-

19:29

Sančez: Španci su deca imigracije, nećemo biti roditelji ksenofobije
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Španski premijer Pedro Sančez danas je poručio da je imigracija od ključne važnosti za razvoj te zemlje, istakavši da su Španci deca imigracije i da ne treba da budu roditelji ksenofobije.

''Mi Španci smo deca imigracije, nećemo biti roditelji ksenofobije. Hajde da napravimo imigracionu politiku kojom naši stari mogu da se ponose. I hajde da napravimo imigracionu politiku koja garantuje budućnost vaših unuka'', rekao je on u parlamentu.

Premijer je naglasio da Španija, ali i cela Evropa, treba da bira između otvaranja i prosperiteta i zatvaranja i siromaštva, naglašavajući suštinsku važnost migranata za dalji razvoj kontitenta, prenosi Efe.

On je takođe najavio da će vlada pokrenuti ''plan integracije i interkulturalne koegzistencije" kako bi Španija ''izbegla greške koje su napravile druge zemlje''.

Sančez se takođe osvrnuo na novinski članak iz 1949. sa Kanarskih ostrva, u kojima se opisuju Španci koji su u teškom stanju stigli sa kontitenta na taj arhipelag. Premijer je, govoreći u korist imigracije, spomenuo i članove njegove porodice koji su emigrirali u Nemačku zbog potrage za poslom, iako su se oni ubrzo vratili u Madrid.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa