Evropa

Nemačka policija naredila hitnu evakuaciju voza iz Frankfurta, sumnja se da su putnici zaraženi marburg virusom

Komentari

Autor: Tanjug

02/10/2024

-

23:40

Nemačka policija naredila hitnu evakuaciju voza iz Frankfurta, sumnja se da su putnici zaraženi marburg virusom
Nemačka policija naredila hitnu evakuaciju voza iz Frankfurta, sumnja se da su putnici zaraženi marburg virusom - Copyright Tanjug AP/Michael Probst

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Hamburgu naredila je hitnu evakuaciju voza koji je stigao iz Frankfurta zbog sumnje da su dve osobe u kompoziciji zaražene marburg virusom, preneli su danas nemački mediji.

Putnici su se zabrinuli zbog toga što su jedan student i njegova devojka imali simptome koji su ličili na tešku prehladu, prenosi portal Tagešau.

Policija je odmah reagovala evakuacijom voza i zatvaranjem dva železnička koloseka na hamburškoj stanici, a uskoro su na mesto događaja došli i vatrogasci kako bi pružili dodatnu podršku.

Kako prenosi dnevnik Bild, 26-godišnji student medicine je u Nemačku stigao iz Ruande, gde je bio u kontaktu s pacijentom zaražim virusom marburg.

Ova istočnoafrička zemlja se trenutno bori s velikim brojem slučajeva zaraze ovim virusom i prema podacima ministarstva zdravstva Ruande, samo prošle nedelje je osam osoba preminulo od ovog virusa.

Svetska zdravstvena organizacija navodi da Marburg virus izaziva groznicu sa simptomima koji uključuju grčenje mišića, krvavo povraćanje i dijareju, stopa smrtnosti može dostići i do 88 posto, a virus se prenosi kontaktom sa telesnim tečnostima zaraženih osoba.

Student iz Ruande i njegova devojka su prebačeni u bolnicu specijalizovanu za tropske bolesti.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa