Evropa

Ruski premijer Mišustin posetiće Teheran radi razgovora na visokom nivou

Komentari

Autor: Tanjug

28/09/2024

-

22:52

Ruski premijer Mišustin posetiće Teheran radi razgovora na visokom nivou
Mihail Mišustin - Copyright Tanjug AP/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Očekuje se da će ruski premijer Mihail Mišustin posetiti Teheran narednih dana radi razgovora na visokom nivou sa iranskim zvaničnicima, izjavio je danas iranski ambasador u Moskvi Kazem Džalali.

On je naveo da planirana poseta Mišustina ima za cilj unapređenje bilateralnih odnosa i praćenje postojećih sporazuma između dve zemlje.

"Ova poseta je veoma važna i mogla bi da stvori značajan zamah u ekonomskim odnosima Irana i Rusije", naglasio je Džalali za iransku agenciju Irna.

Upitan o izgledima za odnose Teherana i Moskve pod predsednikom Masudom Pezeškijanom, Džalali je rekao da je pristup aktuelne vlade odnosima sa Rusijom i dalje u skladu sa prtehodnom politikom.

"Nastavićemo da širimo veze sa Rusijom", dodao je ambasador.

Džalali je ukazao na zajedničke napore u energetskom sektoru, osvrnuvši se na prošlonedeljnu posetu generalnog direktora ruske državne gasne kompanije Gasprom Teheranu, gde je razgovarano o saradnji u sektoru gasa.

Što se tiče sveobuhvatnog dugoročnog sporazuma o saradnji između Irana i Rusije, on je rekao da je rusko Ministarstvo spoljnih poslova već uputilo to pitanje predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, koji je izrazio spremnost da potpiše sporazum.

Džalali je dodao da su slični procesi završeni u Teheranu i da su iranski lideri takođe spremni da potpišu sporazum.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa