Evropa

"Najveća zaplena sintetičkih pilula u Španiji ikada": Policija zaplenila više od milion tableta ekstazija

Komentari

Autor: Tanjug

10/09/2024

-

22:40

"Najveća zaplena sintetičkih pilula u Španiji ikada": Policija zaplenila više od milion tableta ekstazija
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Španiji zaplenila je više od milion tableta ekstazija i drugih narkotika u vrednosti većoj od 25 miliona evra i uhapsila devet osoba u Malagi i na Ibici.

"Ovo je najveća zaplena sintetičkih pilula u Španiji ikada", saopštila je danas policija, napominjući da osumnjičeni pripadaju "jednoj od najvećih narko bandi uključenih u distribuciju sintetičkih droga u Španiji", koja je operisala i u drugim delovima Evrope, prenosi list "La Razon".

Na čelu kriminalne grupe bili su italijanski državljani sa prebivalištem na Ibici, koja je poznata po svojim plažama i plesnim klubovima u kojima se često nalaze droge za žurke poput ekstazija.

"Zaplenjeno je 1.071.327 tableta ekstazija, 73 kilograma MDMA, primarnog psihoaktivnog hemijskog sastojka ekstazija, 212 kilograma ketamina, 20 kilograma kokaina, 21 kilogram 'ružičastog kokaina', koji je mešavina 10 sintetičkih droga, kilogram hašiša i šest kilograma marihuane", navodi se u saopštenju policije.

Policija sumnja da je banda koristila vozila sa lažnim dnom da bi prokrijumčarila drogu u Španiju.

Ova zemlja je glavna ulazna tačka za drogu u Evropu s obzirom na njene bliske veze sa svojim bivšim kolonijama u Latinskoj Americi, koja je glavni region za proizvodnju kokaina, kao i na njenu blizinu Maroku, najvećem proizvođaču kanabisa.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa