Evropa

Dojave o bombama i minama u školama i sudovima u Slovačkoj

Komentari

Autor: Tanjug

04/09/2024

-

12:27

Dojave o bombama i minama u školama i sudovima u Slovačkoj
Tanjug/AP/Peter Komka - Copyright Tanjug/AP/Peter Komka

veličina teksta

Aa Aa

Škole i sudovi širom Slovačke dobili su danas dojave o postavljenim bombama i minama, saopštile su slovačke vlasti. Škole su dobile preteći mejl u kojem se navodi da su u njihovim prostorijima postavljene nagazne mine, prenosi TASR.

Pretnje bombama su upućene i sudovima širom zemlje, izjavila je danas za slovačku agenciju portparolka regionalne policije u Nitri, Jana Šinkova. Pretnje su upućene pozivom na broj za hitne slučajeve 112, a policija je odmah nakon toga pokrenula istragu. 

Na ugroženim lokacijama raspoređene su patrole, stručnjaci za eksploziv i psi tragači. Policija je na Fejsbuku saopštila da preduzima sve potrebne mere u saradnji sa ugroženim školama, dodajući da je u bliskom kontaktu sa drugim bezbednosnim snagama i stranim partnerima, uključujući češku policiju.

"Naš zajednički cilj je pre svega bezbednost dece u školama, ali i što je moguće manje narušavanje toka nastave. Zato preduzimamo individualni pristup bezbednosnim merama u svakoj školi", navodi se u saopštenju.

U rešavanje ovog slučaja, koji se tretira kao teroristički napad, uključena je policijska služba za borbu protiv organizovanog kriminala. Oko 270 osnovnih škola širom Slovačke i juče je dobilo dojavu o bombi. Policija nije pronašla nikakav eksploziv u prostorijama škola, pa su učenici nakon provere mogli da se vrate u učionice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa