Evropa

Da li su Rusi namerno oborili svoj novi stelt dron? Čudan snimak iz Donjecka kruži mrežama (VIDEO)

Komentari

Autor: The Telegraph

05/10/2024

-

22:10

Da li su Rusi namerno oborili svoj novi stelt dron? Čudan snimak iz Donjecka kruži mrežama (VIDEO)
Da li su Rusi namerno oborili svoj novi stelt dron? Čudan snimak iz Donjecka kruži mrežama (VIDEO) - Copyright Tanjug/AP/Iryna Rybakova

veličina teksta

Aa Aa

Ruski avion je navodno oborio prototip nove ruske borbene bespilotne letelice, "Ohotnik S-70" (Lovac) iznad Ukrajine. Kako prenosi britanski The Telegraph to se desilo možda u incidentu "prijateljske vatre“, ali najverovatnije namerno.

Snimci koji su kružili internetom u subotu pokazuju projektil koji presreće bespilotnu letelicu u vazduhu pre nego što se ona strmoglavila na zemlju, kao i projektil ispaljen iz druge letelice.

 

 

Vojni stručnjaci nagađaju na osnovu fotografija olupine da je letelica ruska bespilotna letelica "Ohotnik S-70" i da je verovatno oborena nakon što su operateri izgubili kontrolu nad njom tokom probnog leta iznad Donjecke oblasti.

Youtube/Haci Productions/Screenshot

 

 

Džastin Bronk, viši naučni saradnik Instituta za istraživanje Kraljevskog ujedinjenog instituta (RUSI), rekao je da bi to mogao da bude "zapanjujuće sramotan neuspeh", koji takođe otkriva da su Rusi obavljali probne letove blizu fronta“.

Youtube/Haci Productions/Screenshot

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa