Evropa

Kobni karneval u londonskom Noting Hilu: U dva odvojena napada, ubijeni žena i muškarac

Komentari

Autor: Tanjug

31/08/2024

-

18:15

Kobni karneval u londonskom Noting Hilu: U dva odvojena napada, ubijeni žena i muškarac
Kobni karneval u londonskom Noting Hilu: U dva odvojena napada, ubijeni žena i muškarac - Copyright Tanjug/AP/Lucy North

veličina teksta

Aa Aa

Šer Maksimen (32), majka trogodišnje ćerke i Musi Imnetu (41), kuvar u restoranu Gordona Remzija podlegli su povredama nakon dva odvojena napada povezana sa karnevalom u londonskom kvartu Noting Hil, saopštila je danas londonska policija.

Šer se sa ćerkom, drugim članovima porodice i prijateljima šetala 27. avgusta u Noting Hilu kada je usred dana ubodena nožem u prepone dok je pokušavala da razdvoji učesnike u uličnoj tuči, prenosi londonski Gardijan.

Tanjug/AP/Lucy North

 

Kuvar Musi Imnetu pronađen je istog danas u večernjim časovima u nesvesnom stanju sa povredom glave ispred restorana "Dr Pauer" u Kvinzveju.

Londonska policija je ranije ove nedelje saopštila da je ukupno osam osoba izbodeno nožem, a više od 230 uhapšeno tokom godišnjeg karipskog karnevala u londonskom Noting Hilu.

Kako je navedeno policija je iskoristila sva svoja ovlašćenja kako bi sprečila dodatno nasilje i pronašla je i zaplenila tri komada vatrenog oružja - dva na karnevalu i jedan tokom zaustavljanja jednog vozila, preneo je ranije Skaj njuz.

Tanjug/AP/Lucy North

 

Među uhapšenima je 37 osam osoba koje su napale radnike Hitne pomoći, osam koji su izvršili seksualne delikte, devet zbog posedovanja droge klase A i 40 zbog posedovanja droge klase B.

Ove godine karneval je obezbeđivalo oko 7.000 policajaca, a tokom karnevala napadnuto ih je 18.

Karneval u Noting Hilu održava se od 1960-ih, a glavna ideja karnevala je ujedinjenje multinacionalne zajednice i okončanje rasnih sukoba.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa