Biznis vesti

Vlada u Londonu predlaže četvorodnevnu radnu nedelju, ali uz isti broj radnih sati: Da li je to dobro rešenje?

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2024

-

14:07

Vlada u Londonu predlaže četvorodnevnu radnu nedelju, ali uz isti broj radnih sati: Da li je to dobro rešenje?
profimedia - Copyright profimedia/Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Radnici u Velikoj Britaniji bi mogli da dobiju pravo da traže četvorodnevnu radnu nedelju uz isti broj radnih sati, navodi se u predlozima nove laburističke vlade u Londonu za fleksibilan rad.

"Možete, na primer, da radite 10 sati dnevno četiri dana umesto osam sati dnevno pet dana u nedelji. Dakle, nadalje radite istu količinu posla, ali možete da se više posvetite porodici, da budete sa decom ili da obavljate druge aktivnosti", izjavila je danas ministarka obrazovanja Velike Britanije Džeki Smit.

Prema njenim rečima, fleksibilno radno vreme je zapravo dobro za produktivnost, prenosi Guardian. Ministarka je negirala da vlada u Londonu želi da nametne ovaj sistem rada kompanijama, a njenu tvrdnju je ponovio i vladin portparol.

"Ne planiramo da nametnemo četvorodnevnu radnu nedelju poslodavcima ili zaposlenima. Sve izmene zakona o zapošljavanju biće sprovođene u saradnji sa predstavnicima biznisa", naveo je portparol.

Ministarstvo za poslovanje i trgovinu Velike Britanije saopštilo je da će u roku od 100 dana izneti dodatne detalje o ovom predlogu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis